Stallhageni 1842. aasta õlut valmistatakse piiratud koguses - nummerdatud 2000 pudelit.

Soome tehnoloogia uurimiskeskus VTT on analüüsinud merepõhjast leitud õllesid, et hakata neid uuesti pruulima. Ahvenamaa väikeõlletootja Stallhagen hakkabki seda maailma üheks vanimaks säilinud õlleks peetavat jooki taastootma, kasutades selleks teadlaste soovitatud retsepti. Õlut saab septembris osta Viking Line’i reisilaeva pardalt, kus pannakse 1. aprillist 1. septembrini oksjonile pudel number 1.

Stallhageni katsetest koostöös Soome ja Belgia uurijatega on selgunud, et vana õlut oli kolme tüüpi: kaks heledat kuldkollast ja üks tumedam. Keemiliste analüüside tulemusena selgus, et ühes õlles on olnud roosi, mandli ja nelgi maitsenüansse.

Pruunid õllepudelid on käsitsi valmistatud, need suletakse šampanjakorgiga ja meenutavad kujult laevavrakilt leitud klaaspudeleid. Iga õlu müüakse eraldi puukastis. Tootja kavatseb saada õllepartii valmis suveks.

Õlut nimega Stallhagens Historic Beer 1842 valmistatakse 2000 nummerdatud pudelit. Peale pudel nr 1 oksjonit Viking Line’i Ahvenamaa Facebooki lehel korraldatakse 20. septembril Viking Grace’i õlleristlus ja seal saab Stallhagens Historic Beer 1842 ka osta. Ahvenamaa kohaliku omavalitsusega sõlmitud lepingu järgi antakse osa müügitulust merearheoloogiliste uurimistööde hüvanguks.