Vaatame, siis lähemalt, milliseid põnevaid reise saab Euroopas sellel aastal ette võtta:

Euroopa jõuluturud

Äsja alanud septembrikuu paneb mõtlema jõuludele, mis ei olegi enam nii kaugel. Valge lumevaip, aurav glögi ja muidugi punapõskne jõuluvana on kindlasti mõningad märksõnad, mis jõuludele mõeldes silme ette tulevad. Pühade aeg toob endaga kaasa ka jõuluturud. Näiteks leiab Saksamaal vist pea igast linnast või külast vähemalt ühe jõuluturu. Mõned linnad alustavad glögilõhna levitamist ja jõululaulude laulmist juba novembrikuu lõpust. See tähendab, et jõulumeeleolu nautimiseks ei pea sugugi rahvamassidesse sukelduma, vaid saab juba veidi enne pühade perioodi jõuluvana kingikoti täis laduda.

Automatk Islandil

Automatk ehk inglise keeles road trip on kindlasti üks parimaid viise sihtkoha ja selle loodusega tutvumiseks. Autoga mööda maad ringi sõites satud tahes-tahtmata paikadesse, kuhu turismibussi või taksoga ei mõistaks minnagi. Veelgi erilisemaks teeb seiklusretke aga võimalus selle kauni looduse rüpes ka magada. Just sellist võimalust pakuvad matkaautod, millega saab seigelda Islandil. Soojale voodile lisaks leiab autost kööginurga ja muu eluks vajaliku. Õhtusöök helendavate virmaliste all ei tundu ju halva plaanina?

Troopika siseruumides

Neil, kes igatsevad troopilist kliimat, aga ei taha selle eest hingehinda maksta, soovitame seada sammud Berliini. Nimelt asub Saksamaa pealinnast umbes tunnise rongisõidu kaugusel Tropical Islandsi nimeline teemapark. See on hiiglaslikku angaari loodud troopiline vihmamets, kus peale ujumise saab näiteks kuumaõhupalliga sõita, rannal peesitada ja safaritelgis ööbida. Amazonase vihmamets on meile tegelikult palju lähemal, kui arvata oskame.

Jalgpallipakett Inglismaal

Jalgpall pidavat olema parem kui mitmed muud asjad siin elus. Igaühele oma, aga võimalus istuda mitmete tuhandete ühes rütmis hingavate jalkafännide keskel ja oma lemmikmeeskonnale kaasa elada on ilmselt üpriski võimas elamus. Kui soetad jalgpallipaketi, ei oota sind aga mitte üksnes koht väljaku ääres. Piletile lisaks sisaldub paketis tihtipeale ekskursioon staadionil, lõuna- või õhtusöök ja näiteks poolaja joogipakett.

Viski ajalugu Iirimaal

Iirimaale mõeldes tulevad esimese hooga silme ette laiad aasad, hästi palju lambaid ja viskiklaasi taga istuv habemik. Just Iiri viski on üks müstilisemaid ja legendaarsemaid jooke, mis kunagi kokku segatud. Selleks, et selle vägijoogi ajaloo, tootmisprotsessi ja muude faktidega tuttavaks saada, tuleks ette võtta viski segamise kursus ja kus mujal seda teha kui mitte Iirimaal.

Jaga
Kommentaarid