1. Lennupiletite ostmine valesse linna

Vahel on tunne, just kui oleks lennujaamade kolmetähelised koodid meelega välja mõeldud selleks, et reisijate elu keerulisemaks teha. Näiteks reisi Orange County lennujaama (SNA) broneerides võid meililt kinnitust nähes lugeda, et oled ostnud piletid hoopis San Diegosse (SAN). Itaalias asuv Firenze lennujaam kannab tähist FLR, mitte FLO, mis on hoopistükkis South Carolinas asuv Florence. Ja nii edasi.

2. Keeruliste reiside iseseisvalt broneerimine

Kui leiad, et mitme ümberistumisega reiside broneerimine käib sul üle jõu, ära häbene kasutada reisiplaneerimise teenusepakkujate abi. Mõistlikum on veidi peale maksta kui avastada ühel hetkel, et pead Frankfurti lennujaamas poole tunniga ühest terminalist teise jooksma.

3. "Küpsiste" kustutamise unustamine

Veebilehtedel surfates haagib su brauser endale külge "küpsised", mille abil on lennufirmadel lihtne tuvastada, et oled samas arvutis varemgi antud sihtkohta pileteid soovinud osta, mistõttu ei kaota nad sind kliendina, tõstes piletite hindu. Kustuta enne iga uut otsingut uuesti brauserist "küpsised", et saada parim võimalik diil.

4. Ühele ja samale lennuotsingumootorile kindlaks jäämine

Sageli on erinevatest lennuotsingumootoritest võimalik saada erinevaid diile ning selleks, et maksta vähim võimalik summa oma lennupiletite eest, on mõistlik kontrollida ka teistest sarnastest kohtadest hindu, et mitte rohkem maksta. Näiteks tasub silm peal hoida neil veebilehtedel: TripAdvisor, Google Flights, Skyscanner, Kayak ja Hopper.

5. Ümberistumisteks liiga vähese aja jätmine

Eeldamine, et lennuk ootab su järele, kui väravasse liiga hilja jõuad, ei päde. Kui broneerid ümberistumistega reise, uuri esmalt, kui suur on lennujaam, kus pead lennukeid vahetama, ning tee kindlaks see, milliste terminalide vahel, kui üldse, jooksma pead.