Maglevi rongid (see on lühend sõnadest magnetic levitation ehk magnethõljuk) liiguvad magnetpatjadel relsside kohal hõljudes, mis muudab hõõrdumise minimaalseks ja aitab saavutada väga suuri kiiruseid. Jaapanis liiguvad Shinkanseni kiirrongid praegu kiirusega kuni 320 km/h, kuid aina laienevates metropolides ja metropolide vahel liikumiseks hakkab sellest väheks jääma, kui inimesed tahavad ühest linnast teise mõistliku ajaga näiteks tööle jõuda. Nii ehitabki Jaapan praegu uusi ja veel kiiremaid ronge ja raudteesid.

Mõned päevad tagasi tehti Central Japan Railway Company poolt esimene katsesõit päris reisijatega - tavaliste inimestega. 100 reisijat erinevas vanuses istusid eksperimentaalsele rongile, mis tegi 34 kilomeetri pikkuse proovisõidu Uenohara ja Fuefuki linnade vahel, saavutades kiiruseks 501 km/h. Detsembris testid jätkuvad, kokku tahetakse katsesõitudel sõidutada 2400 reisijat.

Uued rongid asuvad liinile 2017. aastal, hakates sõitma Tokyo ja Nagoya vahel. Sõit kestab 40 minutit ehk ligi poole vähem, kui praegu.

Maailma kiireimad rongid on praegu Shanghais (Shanghai Maglev sõidab kuni 431 km/h ja Shanghai-Pekingi kiirrong Harmony CRH 380A kuni 380 km/h). Euroopa kiireim on AGV Italo (360 km/h liinil Napoli - Rooma - Firenze - Bologna - Milaano).