Norwegian Breakaway kapten Dan Svensson räägib, et kruiisireis on nii lõõgastav ja paljud reisijad tulevadki reisile peamise eesmärgiga lõõgastuda — on neid, kes linnapeatustel üldse laeva pardalt ei lahku, vaid puhkavad laevas. Võtavad tekil päikest, mõnulevad spaas, teevad seda, mida just parajasti teha tahavad. Sellised puhkajad hindavadki just seda, et nad ei pea isegi mõtlema, mida täna teha, vaid lihtsalt ärkavad hommikul üles ja naudivad seda, mida neile pakutakse.

Kapten räägib väga soojalt oma laevaperest. Tuleb välja, et meeskonna liikmeid on pea 70 rahvusest ja pole mingeid probleeme. See tõestab, et vaatamata konfliktidele maailmas on inimesed lihtsalt inimesed ja kui nad on eemal konfliktiallikatest, kaovad ka probleemid. "Me oleme koos ja me oleme õnnelikud. Just see on parim asi kruiisilaeva juures," kiidab kapten.

Lõpuks räägib kapten, millistesse ohtlikesse olukordadesse ta merel on sattunud. Norwegian Breakawayl polegi midagi hullu juhtunud. Ärevamatest hetkedest toob Svensson välja olukorrad, kus keegi jääb laeval haigeks ja tuleb ta helikopteriga haiglasse toimetada.

“Kuid muidugi olen ma näinud ka tõeliselt halba ilma,” ei salga laevajuht. Ta töötas 1994. aastal tankeril ja sel ööl, kui Estonia põhja läks, polnud ta õnnetuskohast kuigi kaugel. Tanker kuulus isegi samale kompaniile kui Estonia. “See oli hirmutav öö ja see oli tõesti väga kohutav torm,” lisab kapten. "Kui sinu lähedal hukkub laev, mõistad, kui väikesed me tegelikult looduse kõrval oleme..."

Täpsemalt saad teada, mida kapten rääkis, videost. Vaata kindlasti, sest lisaks kaptenile näed videos ka põhjalikumalt laeva sisemust!