Floridas sõidukite varuosi müüva poe juhataja ning hobifotograaf Chris Gursky postitas YouTube`i video sellest, kuidas ta Šveitsi mägedes deltaplaaniga lendamas käis. Imelisi vaateid pakkuvast kogemusest sai aga äärmiselt ehmatav sündmus, vahendab väljaanne Sports Illustrated.

Videolt on näha, kuidas Gursky ja deltaplaani juhtiv piloot 1,2 kilomeetri kõrguselt mäejalamilt stardivad. Millegipärast on aga piloot unustanud Gursky rihmadega korralikult lennuvahendi ja enda külge kinnitada, mistõttu jääb mees sõna otseses mõttes oma elu eest rippuma. Samal ajal püüab piloot teda meeleheitlikult aidata ning deltaplaaniga maanduda.

Kuigi kogu sõit lõpeb ilma hullemate tagajärgedeta, siis päris ühes tükis Gursky koju ei läinud: nimelt tõmbas ta mitu minutit lennuvahendi küljes rippumise tõttu välja oma käelihase ning kõvavõitu maandumisel sai viga tema ranne.

Pärast sellist kogemust ei läheks enamik inimesi ilmselt deltaplaani lähedalegi enam, kuid Gursky sõnul sooviks ta veelkord kindlasti sellist sõitu proovida, sest ta ei saanud oma esimest lendu ju nautida.

Küll aga tasub siit loost võta kaasa õpetussõnad, et igasuguste ekstreemsemate tegevuste korral tuleks eelnevalt mitu korda veenduda, et kõik turvameetmed elu ja tervise sälitamiseks oleks alati tagatud.