Kontseptsiooni on kiitnud ka mõned lennundusinsenerid, kuid nagu ka Vinals ise tunnistab, on praeguseks välja töötatud vaid 40% tehnilistest lahendustest, mis ulmelise tulevikulennuki liikuma paneks. Samas areneb vastav tehnika kiiresti ja pole võimatu, et kunagi kaugemas tulevikus sellist tüüpi lennukid, mis vähemalt osa sellest fantaasiast teoks teevad ka välja ilmuvad.

AWWA-QG Progress Eagle nimeline lennuk kasutab vesinikmootoreid, mis tähendab, et süsinikdioksiidi selle lennukiga lendamisel ei eraldu.

Uut tüüpi kvantmootorid tekitavad ka 75% vähem müra kui praegused reisilennukid. Lisaks hangitakse energiat nanokineetilistest kiududest, mis toodavad elektrit liikumisest, kasutatakse ka uut tüüpi efektiivseid päikesepaneele, mis on läbipaistvad, tagades kolmanda teki rahvale panoraamvaate taevasse. Samuti kogutakse energiat magnetväljast.

Kolmele tekile mahub eskiiside järgi 800 reisijat. Istmed pole tänapäevaselt kitsad, vaid avarad, kuna lennuki kere pole enam torujas, vaid lapik ja lai.

Kokpit asub teisel tekil eraldi puhkeruumidega meeskonnale. Tiibade siruulatus on 96 meetrit, mis seab väljakutse lennujaamadele. Kuid maa peal manööverdamiseks pakub disainer välja võimaluse, et tiivad saab väiksemaks voltida.

Winglet´id ehk turbulentsivähendajad tiivaotstes sarnanevad kotka tiivasulgedele, tagades lennukile parema stabiilsuse. neid on kokku kolm paari. Tiibades asuvad akupangad, et samuti suurendada stabiilsust.

Kere ja tiivad on ehitatud uutest süsinikfiibermaterjalidest, mis on ülitugevad ja kerged.

Õhkutõusmisel kasutatakse kuut vesinikumootorit, lennukõrguse saavutades lülitatakse osa mootoreid välja ning kere kohandub selliseks, et seisvad mootorid ei tekitaks täiendavat õhutakistust. Lennuk lendab siis ka elektrimootorite toel ja kasutab maksimaalselt ära ise toodetavat energiat.

Õhulaeva disainer pakub välja, et veerandi sajandi pärast võiksime me sellistel lennukitel ümber maailma lennata sama mugavalt kui praegu kruiisilaevadel, aga ilma tormideta. Pardal on kinod, restoranid, poed ja mugavad voodid, kus välja puhata. Ümber maailma lend kestaks 38 tundi, kuid lisaks muidugi saab võtta just nii palju peatusi maa peal, kui mõnusaks puhkuseks lennukruiisil vaja.

Kuidas tundub, millal võiksid sellised lennukid taevasse ilmuda ja kas üldse? Kirjuta kommentaaridesse.