Laulukaarelt köiega allahüppamist korraldab Kaspar Raudsoo, kes on Alpinist OÜ juht. Võib-olla on klaasfassaadide taga kontoritööd tegevad inimesed teda isegi märganud - suviti domineerib firma tegevuses köitelt klaasipesu. Seekordsel lumevaesel talvel, kui ka katustelt lumerookimist eriti polnud, otsustati proovida köielkiikumist Tallinna Lauluväljaku laulukaarelt. Kevadel, kui ilmad soojemaks lähevad, minnakse aga taas Türisalu pangalt köiel laskumisi pakkuma.

"Paar aastat tagasi tegime Muraste vaateplatvormil köitega vabalangusega kiike ja sellest ajast oleme ikka silmad lahti hoidnud, et kus veel seda teha saaks," rääkis Kaspar Raudsoo Reisijuht.ee-le sellest, kuidas idee alguse sai. "Ühe maja katuselt kahe maja vahele kiike hüpata oleks ka tore. Laulukaare kiige peale mõtlesin juba üleeelmine aasta, möödunud augustis võtsin lõpuks ühendust, et ehk küsija suu pihta vast ei lööda."

Laulukaare otsa testima jõudis ta aga alles kolm kuud hiljem, novembri keskel: "Ausalt öeldes ega esmapilgul kaarele ronides ei uskunudki, et sealt keegi ka kiikuma julgeb hüpata," räägib köieronija oma esimestest muljetest, "aga praeguseks on vaid kolm protsenti ülesjõudnutest hüppamata jätnud."

Vastunäidustusi hüppamisel Kaspar Raudsoo eriti nimatada ei oskagi. Tema sõnul on laulukaarelt köiega alla hüpanud kiikuma juba 9-aastane plika, 130-kilosed mehed, 63-aastane Soome pensionär ja sel nädalavahetusel peaks üks kurt ka tulema.

"Kui tervist niipalju, et üles ronida ja julgust, et hüpata, siis muid takistusi nagu ei olegi," lisab ta.

Kiigutakse köiega nende aasade küljes, millega mitukümmend traktorit tõmbasid omal ajal laulukaare püsti. Köie katkemisjõud on 2,5 tonni, kasutatakse kahte köit, et kliendil oleks tunne veelgi turvalisem. Kaameraga kiivrid on peas.

Hüpanu kõige eredam avaldus pärast kiikumishüpet on olnud "TOP10 elu elamus". Kaspar Raudsoo arvates on selline kõrgkiikumise atraktsioon Eestis esmakordne. Lähiajal plaanib ta koos kaaslastega ühte sarnast atraktsiooni veel. Kuna läbirääkimised on alles poolel teel, siis jätab ta koha veel saladuseks. Samas vihjab Kaspar, et hüppepunkt on kaheksa korda kõrgemal, kui laulukaarel.