Carcharias megalodon oli ookeanide hirmuvalitseja ajavahemikul umbes 23 miljonit kuni 2,6 miljonit aastat tagasi. Nüüdseks on see hiigelhai väidetavalt ammu välja surnud, aga selle väitega ei paista peategelane ise nõus olevat — nimelt ilmutab ta end aeg-ajalt ookeanisügavustest kõige hirmutavamatel viisidel. See, et megalodon polegi tegelikult välja surnud, pole üldse võimatu, sest nii suur osa ookeanisügavikest on ju inimese poolt läbi uurimata. Näiteks Mariaani süvikus võib paljude mereuurijate sõnul siiski neid kuni 20 meetri pikkuseid, 50 tonni kaaluvaid inimesepikkuste hammastega koletisi veel leiduda. Arvamusi megalodoni võimaliku eksisteerimise kohta on seinast seina, kuid kindel on see, et keegi ei saa 100% kindlusega väita, et megalodon on välja surnud.

Kuidas muidu seletada neid kaamerale püütud kaadreid veealustest koletistest, kelle kõik tunnused viitavad megalodonile — videos on ka ilusti põhjendatud, miks ei saa tegemist olla kellegi teisega. Või kui on tegu kellegi teisega, on see inimesele tundmatu liik.

Võtame näiteks videos 4:16 algava loo sõpradest, kes läksid kalastama ja lubasid kinni püüda kõige suurema kala, kes kunagi elutsenud... Neid inimesi ei leitud kunagi, küll aga leiti merepõhjast nende kalapaat ja ka nende kaamera väga hirmutavate kaadritega. Paadivrakil olid ka võimsate hammaste jäljed...

Aga vaata seda kõike parem ise videost: