Esmaspäeval laienes Uber oma autojagamisteenusega UberPop ehk sellesamaga, mis käivitus mai keskel Tallinnas, ka Marseille´s, Nantes´s ning Strasbourgis. Neis Prantsuse linnades alustanud autojagamisteenus, mis juhtidelt litsentse ei nõua, ajas raevu kohalikud taksojuhid. Kõige näotumaks läks vastasseis Marseilles´s, kus UberPop´i autojuhilt ärandati auto ning vandaalitseti selle kallal.

Facebooki üles laaditud videost on näha, et kohalikud taksojuhid broneerisid kambaga Uberi auto ja tõstsid sellest juhi välja, kui auto kohale jõudis. Rehvid lasti tühjaks ning autojuht sai kinnipidamisel noomituse koos toore muna tabamusega. Veebisaidi Rude Baguette sõnul oli üks pantvangivõtjatest öelnud, et nemad (taksojuhid) peavad maksma koolituste ja litsentside eest kuni 100 000 eurot, et lõpuks taksojuhiks saada, aga Uberi juhid võivad kohe sõitma hakata. Järgmine kord kätte saades lubasid taksojuhid Uberi teenuse pakkujal "pea lõhki lüüa". Uberi kohalik esindaja ütlesRude Baguette´ile, et auto tuli pärast treileril minema vedada ja juht esitas politseile kaebuse.

UberPop on ka mujal Prantsusmaal kohanud kohalike taksojuhtide raevukat vastasseisu, kuna litsentsitasud ja koolituse hinnad on Prantsusmaal kõrged. Pariisis jäi Uberi vastaste meeleavaldajate kätte idufirma Eventbrite kaasasutaja Kat Borlongan, kes säutsus sellest möödunud aasta jaanuaris Twitteris:


Uberi esindaja sõnul on vaatamata paljudele kohtuprotsessidele siiski tõestatud, et UberPop on Prantsusmaal legaalne. Omakohus autojuhtide suhtes on aga igal juhul kuritegu, lisas Uberi esindaja kallaletungi kommenteerides.

Tallinnas alustas Uber tegevust 15. mail.