Kui palju vett ja seepi kulub sellele, et pesta puhtaks auto? Võrdlemisi palju. Nüüd - kui palju kuluks aga maailma ühe suurima reisilennuki pesuks?

See mammuttöö eeldaks tavaliselt tuhandeid liitreid vett. Lennufirma Emirates on leidnud aga innovatiivse mooduse, kuidas oma Airbus A380s ilma veeta puhtaks saada. Lennufirma avaldas sellest ka video, kuidas lennuk puhastatakse "kuivpesu meetodil".

Selle võttega kaetakse lennuki välispind pesuvahendiga. Aine kuivab pinnale ning seejärel eemaldatakse see puhaste mikrokiududega kaetud spetsiaalsete lappidega.

See pesumeetod võtab maha kogu mustuse, mis iga lennuga lennukile koguneb. Tegemist on ka väga keskkonnasäästliku puhastusviisiga, kuna vett ei kasutata.

Emirates on öelnud, et Airbusi puhastamiseks kulub 15 meeskonnaliiget ja 12 tundi ning Boeing 777 puhastamiseks 9 tundi.

Tavaliselt pestakse lennukeid viis korda aastas kasutades survepesu. Emirates'i hinnangul kulub selleks kuni 12 000 liitrit vett, et üks A380 puhtaks saada ning 9500, et Boeing 777 läikima lüüa.

Lennufirma otsustas kuivpesule üle minna 2016. aastal ning säästab sellega aastas 11 miljonit liitrit vett.