Kansas Citys asuvas Schlitterbahni veepargis alustati rekordilise allalaskmisraja ehitust eelmisel aastal. Praeguseks on Verrückt Meg-A-Blasteri torn juba saavutanud oma kõrguse ja laskumisrenn ka peaaegu valmis. 17 korruse kõrgusest tornist saab alla laskuda gondlis, kuhu mahub neli inimest. Esimesel, nn suurel langusel saavutataksegi tippkiirus, siis järgneb veel väiksem ja aeglasem "küür", mille otsa tuleb gondlil ronida natuke maad ka ülesmäge.

Seni maailma kõrgeim liumägi asub Brasiilias - Kilimanjaro (Barra do Piraí veepargis) on napilt alla 50 meetri kõrge. 49,9 meetriga on Kilimanjaro kantud ka praeguse rekordiomanikuna Guinnessi rekordite raamatusse.

Verrückti lõplik kõrgus avaldatakse alles selle valmimisel, kuid lubatakse, et sellest saab rekordipurustaja. Schlitterbahni kaasomaniku Jeff Henry sõnul on nende suurimaks väljakutseks, kas leidub piisavalt palju julgeid allasõitjaid. Kas see on hirmus? Natuke jah, kirjeldatakse veepargi kodulehel korduma kippuvatele küsimustele vastates.

Vaade tipust.

Maailma kõrgeimad liumäed praegu on järgmised (USA Today andmetel):

1. Kilimanjaro, Barra do Piraí, Brasiilia - 49,9 meetrit
2. Insano, Fortaleza, Brasiilia - 40,8 meetrit
3. Spacemaker, Veneetsia, Itaalia - 40 meetrit
4. Summit Plummet, Orlando, Ameerika Ühendriigid - 36,5 meetrit
5.-6. Jumeirah Sceirah, Dubai, Araabia Ühendemiraadid - 33 meetrit
5.-6. VertiGO, Benidorm, Hispaania - 33 meetrit
7. King Khajuna, Salou, Hispaania - 31 meetrit
8. H2-Oh-No!, Vernon Township, Ameerika Ühendriigid - 30 meetrit
9. The Beast, Calvia, Hispaania - 29,7 meetrit