2013. aastal ehitatud linna võttis aegintervallvideosse Roy Two Thousand. Film on pääsenud ka mitmesuguste timelapse videote edetabelitesse.

Augusti lõpus igal aastal, kui Black Rock City avatakse, kogunevad kümned tuhanded inimesed Nevada kõrbe festivalile Burning Man, mida nimetatakse reivi, sotsiaalse eksperimendi, kultuuri- ja tehnoloogiasündmuseks, kus lülitutakse välja muust maailmast ja elu käib nagu teisel planeedil. Lõpuks pannakse põlema hiiglasuur inimese kuju - Burning Man.

Sel aastal toimub Burning Man 30. augustist 7. septembrini. Kuju süüdatakse põlema 5. septembril ehk laupäeval. Ringikujulise põhiplaaniga linnas on kuus ühendatud teema-ala: kunst, ühiskonnaelu, kultuur, haridus, filosoofiakeskus ja sotsiaalne ettevõtlus.

Kui pidu läbi, pöördutakse oma igapäevase elu juurde tagasi ning kõrbes koristatakse kõik asjad kokku - järgi jääb tühi plats, kus järgmisel aastal kogunetakse uuesti.

2014. aastal (ülalolevas droonivideos) oli Black Rock City´s tipphetkel 68 000 elanikku. Enamik neist on pärit Silicon Valley tehnoloogiaettevõtetest, aga muidugi ka igalt poolt mujalt maailmast ja muudest eluvaldkondadest.

Nii näeb Black Rock City välja Google´i kaardil.

Kas oled sellel festivalil käinud? Jaga oma muljeid: reisijuht@delfi.ee.