Ohtu, et keegi võõrast kinnisvara rikkkuma hakkaks, vähendab Airbnb soovituste ja arvustuste süsteemiga, mis peaks välistama patustajad juba esimesel katsel. Kui aga see esimene kord võetakse ette suurelt, nii nagu Calgarys juhtus, siis pole parata midagi - puhtast ja korras elamisest võib saada kohutav narkourgas.

Mark ja Star King valisid, nagu teisedki Airbnb-ga liitunud, oma külalisi hoolikalt. Kõik tundus ideaalne - pühapäevast teisipäevani soobisid saada majutust kaks noorpaari, kes plaanisid selles Kanada linnas vaikselt abielluda.

Juba järgmisel päeval, kui noorpaarid pidid rahus oma esimesi päevi ja öid väljarenditud Sage Hilli ridaelamukorteris veetma, saabusid aga ärevad sõnumid naabritelt.

Nelja noore asemel oli maja ees peatunud luksuslik peobuss, kust valgus tubadesse ligi sada inimest.

Politsei käis kohal seitse korda. Lõpuks, järgmisel päeval jõudsid kohale ka koduomanikud. Neil kulus viimaste 15-20 inimese väljasaamiseks tunde. Kui nad lõpuks politsei toel oma korterisse pääsesid, avanes kohutav vaatepilt. Diivanipadjad vedelesid igal pool, määritud toidujäätmete ja joogiplekkidega, tualetid olid ummistunud kondoomidest, kõikjal hõljus kirjeldamatu hais. Kunstnikest koduomanikke häiris veel kõige enam see, et nende taiesed olid värviga rikutud. Perekond ütles CBC Newsile, et parema meelega oleksid nad näinud oma kodu mahapõlenuna kui sellises seisukorras.

Kõik nõud, mida oli võimalik katki teha, olid purunenud. Seintel, laes ja mööblil olid majoneesi- ja ketšupiplekid. Naturaalsest puidust parkett lainetas, kuna oli upunud alkoholi ja muude vedelike lompidesse.

Calgary politsei hindas kahjude suuruseks 50 000 dollarit. Airbnb esindaja ütles CBC Newsile, et perekonnale hüvitatakse kõik kahjud Airbnb Host Guarantee kindlustusega. See katab juhtusid, kui kliendid tekitavad Airbnb kaudu kinnisvara väljarentijale väga suuri kahjusid. Hüvitatakse kahjud kuni miljoni dollari ulatuses. Airbnb kõneisiku Jakob Kerri sõnul olevat sellised ulatuslikud vara rikkumised 35 miljoni külastaja seas väga haruldased.

Kas julgeksid oma kodu välja rentida võõrastele?