Olulised kuupäevad

31. jaanuar - The Volo dell’Angelo ("ingli lend") – iludusvõistluse võitja allalaskumine Püha Markuse väljaku kellatornist.

9. veebruar – festivali suur finaal. Aasta parima kostüümi valimine annab igaühele võimaluse pääseda Püha Markuse väljakul paiknevale festivali pealavale. Külg-külje kõrval toimuvad päeva parima ja festivali parima kostüümi valimine, väljakuulutamisega kaks korda päevas.

Olulised sündmused toimuvad ka Arsenale’is, suurejoonelises endiste Veneetsia laevatehaste alal. Hiiglaslikule maa-alale on mahutatud kõikvõimalikke erinevaid üritusi, tänavaartiste ja ansambleid. Toimub ka lastekarneval.

Veneetsia karneval

Kuhu karnevali vaatama minna?

Püha Markuse väljak on karnevalitegevuste keskpunkt, seal kohtab ka kõige ebatavalisemaid kostüüme – paljud nende kandjatest loodavad osaleda parima kostüümi valimisel, mõnede eesmärgiks on end võimalikult paljudele fotodele sättida ning osad lihtsalt naudivad olukorda.

Mida karnevalile selga panna?

Veneetsia karneval

Pole suurt mõtet nautida karnevali vaid pealtvaatajana, ilma maskita. Nii ei saa te sellest täit rahuludust.

Veneetsias on palju kauplusi, kust saate endale maski ja kostüümi soetada. Kuid peate vahet tegema imporditud odava ja kohaliku ning traditsioonilise kauba vahel.

Kohalikke ja ehedaid kostüüme-maske müüakse näiteks nendes kauplustes:

  • Ca’ Macanà (Calle delle Botteghe 3172, Dorsoduro 0039 041 277 6142; camacana.com);
  • Tragicomica (Calle dei Nomboli 2800, San Polo, 0039 041 721 102; tragicomica.it);
  • Papier Maché (Calle lunga Santa Maria Formosa 5174B, Castello, 0039 041 522 9995).