Google on oma spetsiaalautodega, mis varustatud kaamerate ja GPS-idega, läbi reisinud palju tuntud maailma linnu ja maanteesid, et pildistada üles kõik ümbruses. Pärast pannakse pildid spetsiaaltarkvaraga kokku Google Street View kaardirakendusse, mille abil saab arvutist vaadata tänavapanoraame ja virtuaalselt uutes kohtades ringi rännata.

Kuid Google ei kaardista niimoodi maailma vaid autodelt. Palju on kohti, kuhu autoga ei pääse. Näiteks Veneetsia - kitsastel tänavatel tuli kaardistada kas kolmerattaliste jalgrataste peale monteeritud kaameratega või lausa seljakotivarustusega, kui juhtus olema kitsam käik.

San Marco väljaku juures.

Veneetsia üks elu tuiksooni, mille ümber kõik keerleb, on aga kanalid. Nüüd võttis Google kätte ja kaardistas paatide abil ära linna kanalid.

Kui pole olnud endal raatsimist gondlisõidule minna või pole üldse selles linnas käinud, siis nüüd saab täiesti rahulikult diivanil külitades lahti võtta kasvõi Suure Kanali ja sättida end sõitma sealt kõige põnevamatesse urgastesse.

Kokku läbiti kanalitel 184 km. Lisaks tavaturisti nähtavatele kohtadele leiti üles ka mõned varjus püsinud vaatamisväärsused nagu juudi sünagoog, Torcello saare nn Kuradisild ja koht, kus loodi italic ehk kaldkirjatüüp.

Alusta näiteks Suure Kanali suudmest San Marco väljaku lähedal: