Kambodža populaarseim vaatamisväärsus Angkor Wat on kohalike jaoks pühapaik, kuid selle aasta esimese kahe kuu jooksul on sealt tabatud juba viis välismaalast, kes tegid templis alastifotosid, mis selle koha kombestikuga kokku ei sobi.

Kohalike elanike jaoks on selline tegu pühadust teotav ja rüvetav, ehkki templeid külastab aastas kaks miljonit turisti ja pole parata, kui nende sekka satub ka kummaliselt käituvaid inimesi. Sellest hoolimata nõutakse igalt külaliselt pühas kohas austavat ja viisakat käitumist.

Associated Pressi andmetel arreteerisid valvurid veebruaris kaks Ameerika Ühendriikidest pärit õde, kes tegid üksteisest Preah Khani templis alastipilte. Õed Arizonast said karistuseks kuus kuud vanglakaristust tingimisi ning miljoni kohaliku rahaühiku rieli suuruse trahvi (225 eurot). Lisaks deporteeriti nad riigist ja keelati sisenemine lähema nelja aasta jooksul.

Jaanuaris aga tegid kolm 20ndates prantsuse meest endast alastipilte Angkori templikompleksis. Ühe palja ülakehaga naise pilt liikus veel sotsiaalmeedias, mis olevat samuti tehtud Angkor Watis selle aasta jaanuaris, kuid mis võib olla ka võltsing. Veel tabati kolm turisti jaanuaris alasti mootorratastel Phnom Penhi poole sõitmas.

Kambodžas peavad kohalikud naised käima ujumas T-särkide ja lühikeste pükstega. Naisturistid, kes on rannas bikiinidega, kannatatakse küll ära, aga paljalt templis ringi lippamine on juba selgelt piiri ületamine, ütles kohalik Kambodža ametnik.

Samamoodi on paljalt ringi lippavate turistidega hädas ka näiteks Macchu Picchu valvurid Peruus. Samas väitis Iisraeli turist Amichay Rab, et kohalikud olid ise väga abivalmis ja aitasid tal aktifotosid teha - varahommikul, kui see teisi turiste ei häirinud.