London, Suurbritannia

Miks? Võimas ilutulestik Thames'i kaldal, rohkelt rahvast ja hullumeelne peomelu. Ametlikule eraldatud alale müüakse piletid küll üsna ruttu välja, ent alati on võimalus vaadata saluuti tasuta Parlament Hilli, Greenwich Parki või Primrose Hilli piirkondadest

Kuidas kohale saada? Otselennud Tallinnast Ryanairi, easyJeti, Wizz Airi, airBalticu või British Airwaysiga.

Rio de Janeiro, Brasiilia

Miks? Ühine miljonite inimestega, kes võtavad uut aastat vastu Lõuna-Ameerika ühes kuumimas ja populaarseimas suurlinnas. Loomulikult tasub sammud seada Copacabana rannale, kus ootavad ees erinevad muusikalised etteasted ja särav ilutulestik.

Kuidas kohale saada? Jätkulennud Lufthansaga Frankfurdi kaudu või Nordica ja KLMi koostöös vahemaandumisega Amsterdamis. Samuti võivad olla saadaval keskmisest soodsamad lennupiletid Turkish Airlinesiga Istanbuli kaudu Sao Paulosse, kust saab juba eraldiseisvalt Riosse edasi kihutada.

Dubai, Araabia Ühendemiraadid

Miks? Dubai on niigi jahmatav ja aastavahetuse melu annab rikkale linnale veelgi vunki juurde. Selles emiraadis korraldatakse suurejooneline ilutulestik, mis kuulub vaieldamatult maailma tippklassi. Õhtusöögi jaoks on võimalik valida loendamatute restoranide vahel, lihtsalt broneering tuleb piisavalt vara ära teha.

Kuidas kohale saada? Norwegiani otselennud Helsingist või jätkulennud Tallinnast Turkish Airlinesiga Istanbuli kaudu. Samuti on variant kasutada TUI tšarterlende algusega põhjanaabrite juurest.

Hong Kong

Miks? Ainuüksi vaade Hong Kongi pilvelõhkujatele on lummav, ent sellele ilutulestiku lisamine muudab elamuse lausa vapustavaks. Mitmes kohas korraldatakse etendusi, tantsuüritusi ja isegi tsirkuse etteasteid. Kindlasti tasub aastavahetuse paika seada sammud ka Ocean Park'i.

Kuidas kohale saada? Kõige mugavam variant on Finnairi lennud vahemaandumisega Helsingis.

Sydney, Austraalia

Miks? Sydney ilutulestik on vana-aasta traditsioonide hulgas üks maailma kuulsamaid vaatepilte. Paljud meist sooviksid vähemalt korra elus seda teleekraani asemel koha pealt näha. Kohale tulevad tohutud rahvamassid, mistõttu tuleb hea nähtavuse jaoks vaeva näha, ent see on kogu pingutust küllaga väärt.

Kuidas kohale saada? Siiani on üks soodsamaid variante olnud Tallinnast, Helsingist või Riiast mõnesse Kagu-Aasia sihtkohta lendamine ning sealt mõne odavlennufirmaga Austraaliasse sõitmine. Näiteks võid lennata Lufthansaga Frankfurdi kaudu Singapuri ja sealt edasi Jetstariga Rohelisele Mandrile suunduda.

Veneetsia, Itaalia

Miks? Veneetsia on küll aastaringselt populaarne, ent aastavahetuse paiku muutub see eriti atraktiivseks paigaks. Kuigi hinnad on sel ajal kõrgemad ja ilm talviselt sombune, siis säilitab see kanalitega täidetud linnake kordumatu võlu ka vana-aasta õhtu nautimiseks.

Kuidas kohale saada? Kõige soodsam variant on lennata Tallinnast otse Milanosse või Bergamosse ja sealt kiirrongiga Veneetsia poole sõita.

Buenos Aires, Argentiina

Miks? Aastavahetuse periood langeb Buenos Aireses suvisele ajale, mistõttu on katusebasseinid ja -baarid kõige menukam valik vana aasta ära saatmiseks. Tänavatelt võib leida lõpmatus koguses pidutsevaid inimesi ja ööklubid on pilgeni täis tantsivaid kohalikke ning väliskülalisi.

Kuidas kohale saada? Lufthansa ja Finnairi lennud koostöös COPA või mõne muu Lõuna-Ameerika lennukompaniiga.

Berliin, Saksamaa

Miks? Berliin on tuntud kui üks Euroopa suurimaid peopealinnu. Aastavahetusel kogunevad sajad tuhanded pidutsejad Brandenburgi väravate ja muude kesksete paikade juurde, et möllata kuni varajaste hommikutundideni.

Kuidas kohale saada? Soodsad otselennud easyJetiga Tallinnast Berliini või keskmisest odavamad otselennud Ryanairiga Riiast.

New York City, Ameerika Ühendriigid

Miks? Kui jutuks tulevad maailma parimad kohad aastavahetuse veetmiseks, siis ei saa New Yorgist üle ega ümber. Arvatavasti kõige ikoonilisem koht tervel maakeral! Times Square'il sekundeid keskööni loendades ja šampusepudeli avades võid kindel olla, et tegid asukoha suhtes õige valiku.

Kuidas kohale saada? Eestlastele on üks odavamaid variante lennata Finnairiga Helsingi kaudu otse New Yorki või kasutada Norwegiani jätkulende vahemaandumisega Stockholmis.

Koh Phangan, Tai

Miks? Paljud sihtkohad siin nimekirjas on legendaarsed ja seda põhjusega. Koh Phangan pole küll Sydney ega New York, ent sellegipoolest pakub küllaga peomeeleolu kuni päikesetõusuni. Kõikidel suurematel Tai saartel toimub pidustusi, kuid nii seljakotireisijate kui rannapuhkuse nautlejate arvates on kõige suurem melu ikkagi Koh Phanganil.

Kuidas kohale saada? Lennud Aeroflotiga Moskva kaudu või Finnairiga Helsingi kaudu Bangkokki, kust saad järgmise lennuga Lõuna-Taisse suunduda.