Miks mitte kinkida kogu perele üks tore emotsionaalselt rikastav seiklus, mida oleks ka aastate pärast ühise jõululaua taga meeleolukas meenutada.

Ja kus ikka seiklusi iga nurga taga leidub, kui mitte Ida-Virus. Jõuluvaheajal pakub Seiklusmaa peredele 11 talvevõlumaa elamust. Eriti põnev on see, et jõulumeeleolu ja tegevusi on nii maa all kui ka maa peal ning kõikides maakonna nurkades.

Jõuluseikluste programmis on väga palju toredat lastele. Seikluste meister Sillamäe muuseum ootab lapsi operaator Kõpsi kiviriiki. Narva linnuses saab osaleda kogupere jõuluprogrammis „Jõulud linnuses 2019: linnuse saladused”, mis pakub mängulusti, meisterdamist, muusikat, maitseelamusi ja vanaaegset õhkkonda. Victoria bastionites tuleb seiklusmängus kinni püüda Grinch ja päästa jõulud, ning Avinurme puiduaidas saab kogu pere rõõmu tunda ühiselt veedetud aja ja oma kätega valmispunutud laastukorvi üle.

„Peale paljude põnevate lasteprogrammide soovitame nautida ka piirkonna loodusimesid, eriti neid, mis talvel lume ja külmaga on iseäranis vaatemängulised. Näiteks jalutada Toila Oru pargis või külastada Valaste juga, kui põhjatuuled on sinna imelisi jäälosse tekitanud. Samuti tasuks ette võtta retk Kõnnu dendroparki, et avastada erinevate jõulupuude lummav maailm,” räägib Kristina Ernits, kes on Jõhvi turismiinfokeskuse infokonsultant.

Piirkonna magnet on muidugi kõikide suusasõprade lemmik Kiviõli seikluskeskus, kus saab kogu perega Eesti pikimatel mäesuusanõlvadel mõnusalt aega veeta ja Kiviõli suusakool paneb mõne tunniga algajad sõitma ning oskajad trikitama. Ka varustust saab kohapeal rentida vastavalt sõiduoskusele.

Pärast aktiivset väljasviibimist tasub sisse põigata mõnusatesse söögikohtadesse, kus peale tavapärase menüü pakutakse ka jõuluhõngulist erimenüüd. Laienenud on ka White Guide’i toitlustuskohtade ring Ida-Virus, nüüdseks on neid viis: Gruusia trahter Mimino Jõhvis, Purtse Gastro, kohvik Muna Narvas, Tulivee restoran Purtses ja restoran Rondeel Narvas.

Jõuluseiklused ootavad kõiki peresid ajavahemikul 20. detsember 2019 kuni 5. jaanuar 2020.

TOILA VALGEVILLA – TALVEVÕLUMAA MAITSEV MAAGIA
Maagiline seiklus Toila Valgevillas. Sukeldu piparkoogi kutsuvasse aroomi ja naudi enda loodud maitsvat muinasjuttu koos kõige kallimatega! Detsember on traditsioonide, jagamise, läheduse ja rõõmu aeg. Maailma kõige traditsioonilisem maagiline küpsis, mis lähendab ja maitseb hea, ootab valmistamist. Sinu päralt on eriline piparkoogitainas, muinasjutulised vormid, maagiline glasuur ning salajane õpetus – ava uksed enda lapsepõlve talvemuinasjuttu! Broneeri majutus ja küsi täpsemat infot.

MERESUU SPAA – TALVINE TIME-OUT
Külmade saabumisega tahaksime ju kõik sooja teki sisse pugeda ja korraks „juhtme välja tõmmata”. Tule naudi koos kaaslasega talvist Narva-Jõesuud! Meresuu SPA Hotellil on sulle pakkuda üks mõnus time-out-pakett, mis sisaldab kaks ööd majutust kahekohalises toas, hommiku- ja õhtusööke restoranis Meloodia, lõõgastavaid spaahooldusi, vee- ja saunakeskuse piiramatut külastusvõimalust, saunarituaale ning tervitusglögi koos piparkoogiga.

EESTI KAEVANDUSMUUSEUM – MUTIPERE TALVEKORTER
Mutipere suundub pärast jõulumaa aktiivset seltsielu oma teiste tegevuste juurde, ent jätab mutimamma köögi, mutiplika üllatuslabori, maa-aluse jõusaali ja muud salakäigud kõigile uudistajatele valla. Tule kogu perega! NB! Maa-aluseks külastuseks on vaja eelbroneeringut.

TOILA SPAA – PIPARKOOGIPAKETT
Õdus piparkoogipakett hõlmab kaks ööd majutust kahekohalises toas, hommiku- ja õhtusööke, saunakeskuse Termid, aroomilõõgastustoa ning wellness-keskuse Orhidee külastust täiskasvanutele ja mängumaa külastust lastele. Peale selle ootab külalisi saabumisel suur kaunis käsitööpiparkook Toila SPA Hotelli pagaritelt.

VALASTE PUHKEKÜLA – SEIKLUSMATK
Valaste puhkeküla ootab talviseid seiklejaid. Külaliste käsutuses on viie magamistoaga puhkemaja, milles on köök, puuküttega saun, puhkeruumid ja kaminasaal. Külaliste vastuvõtt toimub Valaste kohvikus, kus saab võtta pruukosti ja soojendada end hõõgveiniga. Uus ja imeline Valaste matkarada kutsub end avastama. Hea paik looduse tundmaõppimiseks ja iseenda leidmiseks. Matkaraja treppidelt avanevad muinasjutulised vaated Soome lahele ja Valaste joa jäämaailmale. Matkarada viib läbi pangametsa mereranda, kus saab nautida talvist merd. Pärast matkamist on võimalik nautida Valaste puhkemaja saunamõnusid ja soojendada end elava tulega kamina ees.

KIVIÕLI SEIKLUSKESKUS – MÄESEIKLUS
Veeda koos perega mõnusalt aega Eesti pikimatel mäesuusanõlvadel. Teid ootab tasemel lumepark ja algajatele mõeldud mugav õppenõlv. Rendikeskusest leiate parima ja suurima valikuga suusavarustuse seast just teie oskustele vastava suusa- või lumelauakomplekti ning Kiviõli suusakool paneb mõne tunniga algajad sõitma ja oskajad trikitama.

VICTORIA BASTION – SEIKLUSMÄNG
Programm „Peatame Grinchi!” on seiklusmäng, mille käigus peavad osalejad kinni püüdma Grinchi ning päästma jõulud, mille too on ära varastanud. Programm on eelkõige mõeldud lastega peredele.

NARVA MUUSEUM – JÕULUPROGRAMMID
Narva muuseum kutsub 9. detsembrist 12. jaanuarini Narva linnusesse osalema kogupere jõuluprogrammis „Jõulud linnuses 2019: linnuse saladused”, mis pakub mängulusti, meisterdamist, muusikat, maitseelamusi ja vanaaegset õhkkonda. Vaata lisa.

Narva muuseumi kunstigalerii (aadressil Vestervalli 21) jõuluprogrammis „Jõulumaagia” viiakse lapsed salatuppa, kus saab näha haruldast jõuluteemalist maali „Karjased Kristuse sünni juures”, kuulata jõululugu, juua jõuluteed ja süüa piparkooke ning meisterdada kingitus oma sõbrale või pereliikmetele. Jõuluprogrammi lõpetab lõbus mäng ja iga laps saab kaasa väikese kingituse. Vaata lisa.

AVINURME PUIDUAIT – LAASTUKORVI PUNUMINE
Laastukorvi punumine on puiduaida leivanumber ja kui on üks koht, kus seda kunsti osatakse, siis on see Avinurme. Juhendaja näpunäidete abiga saavad kõik õpitoas osalejad selgeks korvipunumise põhitõed: valitakse laastud, punutakse nendest marjakorv ja lõpuks töö viimistletakse. Kõigile osalejatele jagatakse korvipunumiseks vajalikud töövahendid ja igaüks lahkub õpitoast omavalmistatud korviga.

SILLAMÄE MUUSEUM – JÕULUSEIKLUS KIVIRIIGIS
Operaator Kõps kutsub teid jõuluvaheajal Sillamäe muuseumi kiviriiki! Võimalus on tutvuda muuseumi saalidega ja soovi korral vaadata multifilmi. Peale selle saab vaadelda ja uurida iseseisvalt erinevaid mineraale ning kivimeid, mängida kivide otsingumängu ja otsida üllatust. Iga laps saab kaasa väikese kingituse.

ALUTAGUSE MATKAKLUBI – JÕULURETK KÕNNU DENDROPARGIS
Metsapäkapikud kutsuvad peresid, kollektiive ja sõpruskondi Kõnnu dendropraki retkele „Jõulupuu mitu palet”, et tutvuda üheskoos erinevate jõulupuude lummava maailmaga ning avastada oma lemmik. Jõuluretk Kõnnu dendropargis sobib hästi ka väikeste lastega peredele. Kõnnu dendropark asub Alutaguse vallas. Matk kestab umbes kaks tundi.

Projekti „Ida-Viru turismisihtkoha kui võrgustiku arendamine” kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Jaga
Kommentaarid