Proovid jõuda liiga paljudesse kohtadesse

Kui reisile juba minna ja sellele raha kulutada, siis tekib tahes-tahtmata soov võtta kõigest nii palju, kui saab. Samuti aitab sellele kaasa internet. Kui uurida sihtkoha kohta, pakub mõni veebileht välja, et seal lähedal asub veel viis kohta, mida ilmtingimata pead külastama.

See võib aga muuta reisiplaani hullumeelseks ehk plaani üritatakse sisse panna absoluutselt kõik muuseumid, lähdal asuvad linnad ja muud toredad kohad, mida tasub külastada. Nii muutub plaan üüratult suureks ja lõpuks on reis väsitav. Kui plaanis on sada kohta, mida soovid külastada, ei naudi sa lõpuks nendest õieti ühtegi.

Vali parem peamised kohad ja tee enda jaoks mingi valik. Kui jätad ajakavva vaid kõige tähtsamad kohad, jõuad kõike nautida ja reis kulgeb rahulikult. Pole mõtet üle planeerida.


Broneerid liiga varajase lennu

Kellele ei meeldiks saada parimaid lennupakkumisi? Loomulikult sooviks igaüks lennata võimalikult odavalt oma unistuste sihtkohta, kuid kui lend väljub kell kuus hommikul, tuleks mõelda, kas see on seda väärt. Tõenäoliselt pead lennujaama sõitma näiteks taksoga, sest ühistransport ei sõida nii vara või oled hoopis magamata ja reisi esimene päev läheb aia taha.


Pakid üle

Ülepakkimine võib tuleneda mitmest asjaolust. Mõnikord on selleks kogenematus ja võetakse igaks juhuks kaasa kõik, mis kapis leidub, sest äkki läheb vaja. Tegelikult tuleks reisikohvrit pakkides vaadata kõik kriitilise pilguga üle ja mõelda täpselt läbi, mida vajad ja mida mitte. Kui pakid kohvri üle, on see esiteks raske ja ebamugav. Teiseks pole sul ruumi reisilt ostetud asjade tagasitoomiseks. Seetõttu pead tagasi lendama saja koti ja suure kohvriga, mis on veel ebamugavam.


Sul puudub reisiplaan

Enne reisile minekut on mõttekas teha mingi üldine plaan, mis on mõistlikkuse piires ja kus on kirjas kõik peamised kohad, mida soovid külastada. Tulles tagasi esimese punkti juurde, siis ei maksa üle planeerida. Samas tuleks teha aga mingigi plaan, mida on hea üldjoontes järgida. Kui plaan puudub sootuks, võib reisist kujuneda kaos. Samuti võib tekkida tunne, et sihtkohas polegi kuskile minna ja midagi teha. Tegelikult on palju, mida vaadata. Plaan aitab päeva paremini planeerida ja meeles pidada, kuhu minna soovid.


Aeg ümberistumiste vahel on kas liiga pikk või lühike

Kui maandud ühes lennujaamas ja pead sõna otseses mõttes jooksma järgmise lennuki peale koos pagasiga, on see stressirohke ja kurnav. Samuti muutub tüütuks see, kui pead uut lendu ootama näiteks 15 tundi. Võib-olla mõtlesid, et hoiad nii piletite pealt raha kokku, ent samas kulutad säästetud raha või isegi rohkem lennujaamas passimisele. Tahes-tahtmata läheb kõht tühjaks või tunduvad lennujaamas olevad poed ahvatlevad.


Liigtarbimine

On täiesti loomulik, et inimene soovib reisil olles proovida erinevaid sööke ja jooke. Sellega ei tasu aga üle piiri minna. Kui sööd hommikul, lõunal ja õhtul väljas ja iga söögikord on küllaltki toekas ja rasvane, ei mõju see kehale hästi. Nimelt tuleks meeles pidada, et keha reageerib sellele, mida sööme ja kui meie tavapärane menüü on erinev ja reisil olles sööme nädal või kaks järjest hoopis teisiti, esineb tahes-tahtmata väsimus ja halb enesetunne.


Majutuskoht asub kesklinnas kaugel

Kui broneerid majutuskoha kesklinnast väga kaugele, muudab see elu küllaltki ebamugavaks. Suur osa vaatamisväärsusi asuvad just kesklinnas. Samuti on tore sooja ilma korral jalutada mööda tänavaid ja nautida melu. Kui majutuskoht asub aga kesklinnast näiteks tunni aja bussi- või rongisõidu kaugusel, on see tüütu. Lisaks on reisil olles mõttekas kasutada aega võimalikult otstarbekalt ära. See ei täheda, et peaks jooksma ühest muuseumist teise, kuid kas või lihtsalt linnatänavatel jalutamisel on oma võlu. Kui iga päev kulutada aga kaks tundi edasi-tagasi sõiduks, rikub see kindlasti reisi mingis mõttes ära.


Vaatad e-kirju

Uuringud on näidanud, et 79% ameeriklastest vaatab puhkusereisil olles, kas keegi on neile mõne e-kirja saatnud. Enamasti on e-kirjad tööga ja kohustustega seotud. Puhkusereisi mõte on aga end välja lülitada igapäevasest rutiinist. Kui puhkusel olles aga pidevalt e-kirju vaadata, ei lase see mõtteid mujale viia ja alati on mõni nii-öelda eriti tähtis asi, millega kohe tegelema peab, sest keegi tahab midagi.


Lähed reisile tippajal

Kui minna soovitud sihtkohta nii-öelda tippajal, siis on seal kahtlemata meeletult turiste. Kui kõik kohad on inimesi täis, muudab see kindlasti paljud asjad ebamugavamaks. Esiteks on piletijärjekorrad pikemad, teiseks on söögikohtades raskem vaba lauda leida. Samuti on tippajal hinnad palju kallimad. Eriti majutus- ja söögikohtades. Seetõttu tasub minna siis, kui tippaeg on möödas.

Allikas: SmarterTravel