"Ehitustööde käigus pikendati senist A-terminali juures asuvat reisijategaleriid 403 meetri võrra, mis teeb galerii kogupikkuseks 620 meetrit," lausus Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand. "Uuendusena galeriisse rajatud reisijate maaletulekut hõlbustav horisontaalne travellaator koosneb viiest osast ning selle kogupikkus on 153 meetrit."

Kaljuranna sõnul toovad Läänemerel seilavad laevafirmad pidevalt liinidele uusi ja kaasaegseid laevu, mis seavad ka sadamale kohustuse uuendada laevade ja reisijate teenindamise taristut.

Tallinna Sadama investeering galerii ja travellaatori rajamisesse oli 2,79 miljonit eurot. "Ehitustööde käigus rajasime 16. kaile uue kaldarambi ja sildumisvarustuse, nende ehitustööde kogumaksumuseks kujunes 3,27 miljonit eurot."

Galerii ehitustööd teostas AS Merko Infra koos AS-iga Merko Ehitus Eesti. 16. kai kaldarambi ja sildumisvarustuse ehitas KMG Inseneriehituse AS. 16. kai tuubuse ehitas AS Merko Infra koos AS-iga Merko Ehitus Eesti ja OÜ-ga RED Technologies.

Vanasadama A-terminali uut taristut kasutavad Tallinn-Helsingi liinil seilavad Viking Line ja Eckerö Line ning Peterburi kruiise opereeriv St. Peterline.