Paindlikkus ja kompromissid

Kindlasti on ühed olulisemad kriteeriumid paindlikkus ja oskus teha kompromisse – kaaslane, kes ei suuda ennast vabaks lasta ja ühitada enda plaane, soove ning eelistusi sinu omadega, võib tihti muuta õhkkonna pingeliseks. Viimane asi, mida sul reisides tarvis, on paaritunnine tuline debatt hotellivaliku, reisiplaani või söögikoha üle.

Ühine maailmavaade

Väga oluline on kindlasti ka maailmavaadete sarnasus – eriti, mis puudutab seda, millisena te reisimist ette kujutate. Samal ajal, kui sina tahad patseerida mööda Manila aguleid mõne hea foto või elamuse jahil, võib teiste arusaamadega semu tundmatuse ees hirmust värisema hakata.

Või teise nurga alt – oled aasta aega tööd rüganud ning kauaoodatud puhkus on käes – lesid esimest hommikut rannas, päike silitab su valget keha, kelner toob ette esimese klaasi sangriat, ja siis saabub hotellist hommikusöögilt su reisikaaslane, kes ei suuda hetkegi paigal püsida ning hakkab pommitama sind küsimustega päevaplaani ja järgmise snorgeldamis-ekskursiooni kohta.

Ornitoloogia või õlu?

Kindlasti ei teeks paha ka mõnede ühiste huvide omamine. Näiteks kui sõidad koos ornitoloogist sõbraga Taisse ning Bangkoki lennujaamast väljudes palub su sõber taksol sõita Khao San Roadi asemel esimese asjana lähimasse dzhunglisse, kus pidavat just täna õhtul algama nö faasanite paaritumishooaeg. Kui sind paeluvad faasanite asemel enam kohalikud õllemargid, siis võibki tekkida jälle ülevalpool mainitud tuline debatt.

Ühepaksused rahakotid

Enam-vähem sarnane hinnatundlikkus ei teeks samuti paha – tasub juba ennem reisi selgeks teha, kas plaan on ööbida hostelis, kus teiega ühes toas viibib veel paarkümmend reisiselli ning lisana vahest ka paarsada kuuejalgset või eelistate viietärni-hotelli: siidlinade, seitsmekäiguliste õhtusöökide ning miljoni dollari vaadetega.

Loe maailmast mitu lehte

Väikesed kemplemised võivad tekkida tahes-tahtmata ja lõppude-lõpuks ega selle hirmus keegi vist sõbraga reisile minemata jätaks. Kokkuvõttes on tähtis ju ikkagi see, et sa reisid, sest nagu ütles Saint Augustine :”Maailm on raamat ja need, kes ei reisi, loevad sellest vaid ühe lehe.”

Kuidas oled ise leidnud omale kõige parema reisikaaslase? Kirjuta kommentaaridesse.

Artikkel on pärit Reisipalavik.ee-st.