On isegi mõni selline paik, kus pole kunagi käinud mitte ükski inimene. Kui endale järgmist reisiväljakutset otsid, siis siin need on.

Pitcairni saar

Vaikses ookeanis asuv Suurbritanniale kulub troopiline saar, kus elab 49 inimest. Lähim lennujaam asub 531 miili kaugusel Mangareva saarel. Kuid sealtki suundub Tahhitile vaid üks lend nädalas ning see kestab viis tundi. Kogu vajalik kraam tuuakse Mangarevalt Pitcairnile üks kord kolme kuu jooksul paadiga, reis kestab 32 tundi. Edasi-tagasi pilet sellele paadireisile maksab 5000 USA dollarit. Kui sulle aga tundub, et peaksid alaliselt Pitcairnile kolima, antakse sulle seal maja ehitamiseks tasuta tükike maad.

Kergueleni saared

Need keset India ookeani asuvad saared on tuntud ka Desolationi saarte nime all. Lähimast asustatud punktist Madagaskarist asub saarestik 3300 km kaugusel. Kohapeal elab pidevalt 50-100 teadlast. Kergueleni saari külastab üks kord kolme kuu jooksul laev, mis väljub Reunioni saarelt, reis kestab kuus päeva. Saarte kõrgeim punkt on 1850 m kõrge mäetipp, mille on vallutanud vaid mõned inimesed. Sestap arvataksegi saarestik maailma kõige eraldatumate paikade hulka.

Kergueleni saared

Sidley vulkaan

Sidley on Antarktika kõrgeim vulkaan (4284 m) ning asub kõige piirkonna kõige eraldatumas paigas – Marie Byrdi maal, mis ei kuulu otseselt ühelegi riigile. Antarktikasse iseenesest on juba nii raske jõuda, sest sinna ei käi mingeid regulaarseid liine mitte kusagilt maailmas. Ajaloo jooksul on Sidley vulkaani tippu jõudnud vaid kaks ekspeditsiooni.

Sidley

Allikas: lonelyplanet.com