Vaatamata sellele, et puhkus on parim võimalus end välja lülitada ja lõdvaks lasta, jäävad valdav enamus inimesi ka siis mobiili teel kättesaadavaks, selgus Suurbritannias korraldatud küsitlusest.

Sunshine.co.uk küsis arvaust 2162 inimest ja neist napilt 11 protsenti olid puhkusele minnes otsustanud mobiili mitte kaasa võtta.

See polnud nende jaoks, kes end võrgust lahti ühendasid, kerge otsus. Koguni 67 protsenti mobiili koju jätnutest tunnistasid, et nende otsus tuli raskelt. Rohkem kui pooled tundsid kiusatust reisil siiski mobiili kasutada.

11 protsenti neist, kes telefoni koju jätsid, tegid seda sellepärast, et vältida kõrgeid rändlustasusid. Seitse protsenti unustasid aga lihtsalt telefoni maha.

Enam kui pool neist, kes mobiili reisile kaasa võtsid, kasutasid seda päeva jooksul tihedalt.

Tulemused on sarnased ka eelmiste samasuguste uuringute vastustele. Näiteks Lastminute.com-i poolt läbi viidud küsitluses selgus, et 90 protsenti puhkajatest veedavad reisil nutitelefonide, tahvlite ja muude digitaalsete seadmete taga iga päev mitmeid tunde. Mõned reisibürood on hakanud sellepärast pakkuma ka "levist väljasõidu" reisipakette, kus saab mõneks ajaks igasugustest elektroonilistest seadmetest ja võrguühendusest puhata.

Aina enam turiste teeb aga praegu sihtkohta jõudes esimese asjana pildi endast ja postitab selle sotsiaalvõrkudesse.