Menüü valmis koostöös Hongkongi restoran-baari FINDS soomlasest peakoka Jaakko Sorsaga (pildil). Uus menüü on esimene, mis koostati spetsiaalselt pikamaalennu marsruudi jaoks.
Finnair teeb pardamenüüde väljatöötamisel Soome peakokkadega koostööd alates 2013. aastast. Selle aja jooksul on mitmed oma ala tipud teinud Finnairi Helsingist väljuvate pikamaalendude toiduvalikuid. FINDS koos peakokk Jaakko Sorsaga on Finnairi jaoks üks värskemaid partnereid.
„Tippkokkade kaasamisega näitame oma lugupidamist Finnairi Põhjamaa päritolu vastu ja toome Hongkongi suunal lendajateni parimad põhjamaised maitsed,“ ütles Finnairi pardateeninduse juht Maarit Keränen.
Jaakko Sorsa, kes on tuntud puhaste ja ausate maitsete kasutamise poolest, kasutas Finnairile Soome traditsioonilise menüü loomisel enimarmastatud koostisosi nagu puravikud, pohlad, lõhe, oder, kartulid, porgandid, lihapallid. Toidu valmistamisel on kasutatud traditsioonilisi küpsetus- ja säilitusmeetodeid nagu näiteks suitsutamine või hapendamine.
Restoran-baar FINDS avas oma uksed 2004. aastal. Toidukoha nimi pärineb Soome, Islandi, Norra, Taani ja Rootsi inglise keelsete nimede esimeste tähtedest. FINDS on ainus Hongkongis asuv Põhjamaa restoran.
Finnair ühendab Hongkongi läbi Helsingi ligikaudu 70 erineva Euroopa sihtkohaga.