„Otsus minna vabatahtlikuks tuli tänu sellele, et ma käisin väga mitmel Erasmus+ koolitusel, kus olid kunagised vabatahtlikud ja nende inspireerivad lood innustasid mind ka seda sammu tegema," selgitab Caroline uues Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse videos, millest sai alguse mõte minna vabatahtlikuks. Caroline tunnistab, et minnes oli tema suurim hirm mitme eri kultuuriruumist pärit inimesega koos elamine, kuid tegelikkuses osutus just see kõige õpetlikumaks.

Caroline ja teised vabatahtlikud. Foto: erakogu

Lisaks rõhutab Caroline, et kõige väärtuslikum on siiski võimalus panustada kohalikku kogukonda. Näiteks andis ta inglise keele tunde ühes Rooma põhikoolis ning kui projekt juba läbi saamas oli, palusid noored, et ta ikka järgmiseks õppeaastaks ka jääks. Caroline sõnul on eriliselt südantsoojendav see tunne, et saab kellelegi kasuks olla ning et antud panust ka väärtustatakse.

Caroline toob välja, et Eestis elades on välismaise kogemuse mõju see, et ta teadvustab rohkem, kuidas erinevad kultuuriruumid kujundavad meie väärtuseid, põhimõtteid ja uskumusi. Ta usub, et tänu sellele on ta nii igapäevaelus kui tööl aktsepteerivam ning avatum. Praegu töötabki neiu välisvabatahtlike teenistuste projektide koordinaatorina.

Vaata ka videot:

Erasmuse blogis jagavad Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse õpirändurid oma lugusid laiast maailmast. Selleks, et ise õpirändama minna, leiad rohkem infot leheküljelt www.archimedes.ee.

Jaga
Kommentaarid