Condé Nast Traveler uuris FareCompare.com-i, Kayaki ja Bing Traveli andmete põhjal, millistel päevadel saaks soodsamalt ja millistel mitte. Lennunduses kehtib muidugi nagu mujalgi turureegel, et kui nõudlus on suur, siis hinnad kerkivad ja vastupidi. Pühade ajal paraku tahavad kõik enam-vähem samal ajal lennata ja mõnedel päevadel on lennujaamades vaiksem - rändurid peatuvad perede või sõprade juures ja ka ärireisijad puhkavad.

Tüüpilisi puhkusele lendamise aegu ja tagasipöördumise päevi vältides võib seega märgatavalt kokku hoida. Sel aastalõpuhooajal aga tuleb arvestada natuke kõrgemate hindadega igal ajal, sest lendude arv on vähenenud.

Maailma erinevatesse sihtkohtadesse lennates sõltub lennupiletite hind suuresti sellest, millal algavad ja lõpevad kohalikud koolivaheajad. Perereisid täidavad siis lennukeid kitsas ajavahemikus ja hinnad on neil päevadel kõrged, vabade lendude saadavus aga väiksem. Kuid jõulud ja uus aasta saabuvad läänemaailma jaoks samal ajal. Odavaim aeg lendamiseks saabub jõululaupäeva õhtul - see on aeg, kui enamus reisijaid loodavad olla juba rahulikult kodus, mitte kuskil lennujaama ümberistumistsoonis. Järgmine odavaimate piletite hetk on üsna loogiliselt vana aasta õhtu - samuti see hetk, kui tahetakse olla kuskil paikselt kohal uut aastat vastu võtmas. Kolmas aastavahetuse vaikusepäev on 1. jaanuar - kes siis ikka kohe peale uusaastapidu tagasi lendama hakkab.

Eelmisel aastal sai Kayak.com-i andmetel jõululaupäeval välja lennates ning uusaastaõhtul tagasi saabudes piletihinnalt kokku hoida ligi 20 protsenti.

Kõige kalimaks aga kujunevad sel aastal piletihinnad 21., 26. ja 28. detsembril, sel ajal on oodata kõige suuremat reisimistungi.

Hea lugeja, paku ka oma nippe lennupileti hinnalt kokkuhoidmiseks aastavahetuse reiside tippajal.