Selleks, et järgmisel korral kõik hoopis sujuvamalt kulgeks, panid sõbrad üle maailma kirja asjad, mis nemad tihti maha on unustanud ja mis on seetõttu pannud neid ootamatutesse olukordadesse.

* Veinipudeli avaja (kes meist ei oleks üritanud veinipudeli korki toore jõuga pudelisse sisse lükata. Kui see ei õnnestu, siis kinga või kiviga toksida, riidepuuga suruda, noaga korki välja õngitseda, kahvliga tõmmata, akutrelliga töödelda, purustada kork lootusetult ja lõplikult ja pärast poolt tundi rassimist ehk ka lõpuks paar lonksu rüübata. Nojah, alati võib muidugi ka õnneks minna, kuid oma korgiavaja teeb elu hoopis lihtsamaks)

* Lusikas (lähed hüppad supermarketist läbi. Jogurt. Kartulisalat. Kahtlane marjakreem. Laod asjad korvi, et hiljem lähedal asuvas pargis väikest piknikku korraldades avastada, et sul pole neid millegagi süüa).

Kui matkapott maha ununeb, siis tuleb olla leidlik ja kasutada priimusel konservipurki. Foto: erakogu

* Reisikäterätt, mikrofiibrist või sarnasest materjalist. Sellesse rätti tasub investeerida ja seda tasub mitte maha unustada — kerge, väikseks pakitav, kiirelt kuivav.

* Valuvaigistid ja tabletid kõhuprobleemide tarbeks. Just siis, kui arvad, et sul neid vaja ei lähe, tuleb peale peavaluhoog või sööd sisse midagi sellist, mis enam kõhus püsida ei taha. Kui situatsioon käes, on maru nadi võõras kohas apteeki otsima hakata.

* Nii ja nõel, haaknõel. Nööp kukkus eest? Kott rebenes külje pealt lõhki? Väikesed tüütud asjad juhtuvad ikka, aga neid saab lihtsa vaevaga parandada, kui on, millega parandada.

* Huulepalsam. Võõramaa tuul, teine kliima, intensiivne päike, niiskus, kuivus — kõik see võib muidu niisutatud huuled lõhenema panna. Väike asi, aga ääretult ebamugav. Huulepalsam aitab.

* Näts. Võtad ööbussi? Ees on pikk lennureis? Ikka tuleb ette olukordi, kus hammaste pesemine pole kas mugav või lihtsalt võimalik. Leevendust pakub näts. Nätsu närimine aitab ka juhtudel, kui näiteks mägiteel sõites süda pahaks kipub minema või lennukis kõrvad lukku.

* Vihmakeep. Kasvõi kõige tavalisem ja odavam kilekas, mis taaskord ääretult vähe ruumi võtab, võib päästa täielikust läbivettimisest.

* Salvrätikud. Ajad endale midagi ootamatult peale? Autod pritsivad märjaks? Pakk salvrätte võiks alati varuks olla.

* Desinfitseerija. Käed tunduvad mustad pärast raha katsumist või ühistranspordis sõitmist? Väike pudel käte desinfitseerijat kulub alati ära.

* Veepudel.

* Sall. Külma ja tuule kaitseks. Peakatteks päikese eest. Õlgade katteks pühakodadesse sisenemisel. Õhukeseks tekiks lennukis.

Loe SIIT, kuidas sall võib päästa terve sinu reisi, sest ühes teatud riigis on naistel lausa kohustuslik oma juukseid katta. Ole sa siis turist või kohalik.

Selline väike asi nagu lusikas võib elu hoopis mugavamaks teha. Foto: erakogu

Lugesid just Hulkurplika päevikute 47. osa.

Madle Timm on 25-aastane Eesti tüdruk, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel