Kanna spordiriideid
Spordiriided on valmistatud nii, et need imavad niiskuse endasse, tapavad haisu tekitavad bakterid ja on mugavad ehk saad end vabalt liigutada. Viimane on kahtlemata oluline, kui pead näiteks 12 tundi jutti lennukis istuma. Loomulikult tasub spordiriided panna peale lennureisi pesumasinasse, ent sellegipoolest aitavad need hea enesetunde säilitamisele kaasa.

Väldi vängeid parfüüme ja lõhnaõlisid
Sageli kipuvad inimesed mõtlema, et hea viis haisu peletamiseks on enda peale lõhnaõli piserdamine. Kui oled aga väikeses ruumis, kus on lähestikku palju inimesi, näiteks lennukis, siis on lõhnaõli kasutamine paljude jaoks sama vastik kui higihais. See lõhnaõli ei pruugi sugugi kõigile meeldida. Mõistlik on kasutada hoopis niiskeid salvrätikuid, mis on mõeldud enda värskendamiseks. Loomulikult pole see sama hea nagu üks korralik dušš, kuid parem kui mitte midagi.

Hoolitse enda hügieeni eest igal võimalusel
Näiteks mõnedes lennujaamades on duširuumid, mida saad kasutada. Ka pikamaarongides on vahel dušinurk olemas. Kui liigud autoga, siis duši all saad käia ka osades bensiinijaamades. Võimalusi on mitmeid ja igal juhul kasuta neid, kui vähegi saad.

Joo piisavalt vett
Vee joomine on alati tervislik, aga kui soovid end tunda värskena, siis on tähtis, et ei tekiks vedelikupuudust. Kui jood piisavalt vett, siis pole ka hingeõhk halb, sest suus on piisavalt sülge. Samuti ei higista keha nii palju, kui oled parasjagu vett tarbinud ja seeläbi on ka väiksem tõenäosus, et haised. Vältida tasub aga limonaade ja alkohoolseid jooke, vürtsiseid toite, sibulat ning küüslauku.

Võta mustade riiete jaoks kilekott kaasa
Kui lähed hotelli ja oled igaks päevaks kaasa pakkinud puhtad riided, siis tasub musti riideid hoida eraldi. Seetõttu on mõistlik võtta kaasa kilekott, kuhu saad iga päeva lõpuks pesemist vajavad rõivad panna, sest nii ei haise need kohvris puhaste riiete vahel.

Allikas: nytimes.com

Hea lugeja, milliseid nippe kasutad sina? Jaga neid teistega kommentaariumis.