Üks põhiküsimusi linnas ringi rändava turisti jaoks on varem või hiljem korraliku tualeti leidmine. Tavaliselt hiilitakse mõnda kaubanduskeskusse või söögikohta, aga miks mitte ühendada tualetikülastus ka võimalusega tutvuda kohaliku elaniku ja tema elamisega?

Just selle peal ongi väljas Airpnp, mis pakub tualetiomanikele võimalust turistidele kergendust pakkuda ja turistidele võimalust stiilselt asja ajada. Teenus on alles väga noor, sest startis 4. märtsil New Orleansi Mardi Gras´ iga-aastasel festivalil. Selle massiürituse käigus on tualeti leidmine paljude festivalikülastajate jaoks saanud tüütuks missiooniks, millele aitab nüüd lahenduse tuua uus mobiiliportaal. Peagi lisandub ka mobiilirakendus.

Üks kalleimaid ja eksklusiivsemaid pakkumisi praegu on näiteks 10 dollari eest Pontchartraini hotelli marmorpõrandaga WC-s: kohalike elu-olust see küll õiget pilti ei anna, aga samas saab urineerida samas kohas, kus Tom Cruise, Nicholas Cage, Frank Sinatra või Walt Disney. 28. veebruarist 4. märtsini on hind kahekordne - 20 eurot, suure nõudluse tõttu. Tasuta käteräti kasutamine on hinna sees.

Airpnp ettevõtmise taga on New Orleansi IT-ettevõtjad Travis Laurendine ja Max Gaudin, kes alustasid uue portaalidga selleaastase Mardi Gras´ ajal New Orleansis, et vähendada inimeste väljapääsmatut olukorda tänavatel põit kergendades. Max Gaudin on firma Sidework tegevjuht, kes tegeleb häkkimise ja veebiarendusega. Teine asutaja Travis Laurendine aga korraldab New Orleansi Garage48 sarnast häkkimismaratoni CODEMKRS.


Kuna teenus on veel väga noor, siis pole renditualetid siinkandis väga levinud ning meile lähim Airpnp tualett asub Peterburis. Läände vaadates saab vahetustualetti minna mitte enne Oslot. Euroopas on tihedamini varustatud ala Antverpen, kust võib leida WC-sid nii lahkete hotelliomanike, kaubanduskeskuste kui korterielanike juurest.

Üks tavaline Toby tualett ühes tavalises korteris reklaamitakse välja kui sõbralik puhas WC maast laeni peegli, kätepesemisvõimaluse ja sõbraliku kassiga. Muidu neutraalsete või positiivsete arvustuste hulka on sattunud ka esimene negatiivne kommentaar, mis teeniti ära sellega, et kedagi polnud kodus, kui tualetivajadus tekkis. Kasutamise eest küsis omanik ühe dollari.