Uuringu raames sooviti välja selgitada, millised on Eesti elanike reisieelistused. Selleks paluti vastajatel märkida, kui sageli reisivad nad nii Eesti piires kui ka välismaale. Uuringutulemused näitasid, et enam kui kolmandikul lasteta paarikestel õnnestub aasta jooksul lausa 2-3 korda leida võimalust, et seigelda Eesti piires ning viiendik jõuab sama tihti ka välismaale.

“Jagatud rõõm on alati suurem ning küllap see kehtib ka reisimise kohta. Ühised elamused, positiivsed emotsioonid ja mälestused pikkadeks aastateks mõjuvad hästi mistahes suhtele ning lähedase inimesega koos ette võetud reis toob suhtesse värskust. Keskkonna vahetus aga mõjub hästi igale inimesele ja pakub sageli ka kosutavamat puhkust,” sõnas Fazer Eesti maiustuste kategooria juht Triin Aasma.

“Rõõm on siiski näha, et tegelikult õnnestub ka lastega peredel regulaarselt puhkusereisidel käia. Pea pooled uuringus osalenud inimestest jõuavad vähemalt kord aastas elukaaslase ja lastega koos välismaale ning 34% neist leiavad aega ka iga-aastase Eesti ringreisi jaoks. See näitab, et lastega on samuti võimalik edukalt riigipiire ületada ja nautida ka pikemaid ning kaugemaid reise kogu perega,” lisas ta.

Ühtlasi ilmnes uuringutulemustest, et perekonnaseis mõjutab paljuski reisidele seatud ootusi. Paaris reisivate elukaaslaste jaoks on olulisim päike, meri ja soe temperatuur reisi sihtkohas, samal ajal kui näiteks üksikvanemad ootavad reisidelt pigem kultuurilisi elamusi.

Tervelt 88% uuringus osalenud üksikvanemaid reisivad eelkõige kuulsate vaatamisväärsuste ja põnevate muuseumidega sihtkohtadesse ning päikselist rannapuhkust eelistab ligi kaks kolmandikku suhtes olevatest vastanuist.

“Üksikud rändurid reisivad aga näiteks pigem hoopis selleks, et avastada enda jaoks uusi paiku. Pea kolm neljandikku uuringus osalenud vallalistest lasteta eestimaalastest märkis tutvumist uue sihtkohaga oma esmaseks reisiootuseks,” ütles Aasma. “Vallalised inimesed on oma reisiotsustes julgemad ja seiklushimulisemad,” tõdes ta.