Tallinki müügi- ja turundusdirektori Margus Hundi sõnul oli renoveerimise näol tegu mahuka tööga, sest laeva reisijatealad muudeti ujuvhotellist taas kauniks reisilaevaks. „Olime küll kursis meie reisijate suure huviga Silja Europa võimaliku tagasipöördumise vastu Eesti vetesse, kuid viimastel kuudel meile osaks saanud suuremahuline toetus ja heakskiit antud aluse naasemisele Tallinn-Helsingi liinile tuli siiski mõnevõrra, kuid väga positiivse üllatusena“, möönis Hunt.

Suurimad ümberehitustööd puudutasid laeva 7. ja 8. tekki, kus asuvad poed, restoranid ja baarid. Nii Tax Free Superstore kui parfümeeriapood on saanud täiesti uue näo, milleks võeti ümberehituse käigus maha nii mõnigi sein. Restoranidest uuendati täielikult iseteenindusrestorani Fast Lane ja eelnevalt Tauruse nime kandvat a la carte restorani, mis valmib täielikult 28.märtsiks ning toob Tallinki kaubamärgi alla esmakordselt Silja Line`i kruiisilaevadel ülimenuka itaalia restorani Tavolata. Ka showbaari ja diskot kohandati kaasaegsemaks.

Vahepeal Austraalias majutuslaevana tegutsenud Silja Europa reisijakajutid said uued voodid ja tehnika. Avar lasteala asub 7.tekil, ühtlasi on laeval konvrerentsikeskus, saun ja ilusalongid.

Veel kuni 2 nädalat, ehk kuni 28. märtsini toimuvad viimased viimistlustööd veel restoranis Tavolata ning diskoteegis.

Silja Europa

Silja Europa hakkab väljuma Helsingi Länsiterminalist iga päev kell 9.00 hommikul, jõudes Tallinnasse kell 13.00 pärastlõunal. Tallinna D-terminalist hakkab laev väljuma iga päev kell 18.30, saabudes Helsingisse kell 23.00 õhtul. Erandiks on laupäevad, mil laeva väljumine Tallinnast toimub kell 17.00 ning saabumine Helsingisse kell 20.50, Helsingist väljumine toimub ka laupäeviti tavapärasel ajal kell 9.00.

Kokku hakkab Tallink vastavalt hooaja sõidugraafikule pakkuma Tallinn-Helsingi liinil 14-16 väljumist päevas, olles sellega kõige tihedama sõidugraafikuga operaator liinil. Märtsis ja aprillis asendab Silja Europa kruiisilaeva Baltic Queen viimase planeeritud dokkimise ajal.

Kajutite arvult maailma suurimate hulka kuuluv ro-ro alus Silja Europa on ehitatud Saksamaal aastal 1993. Silja Europa pikkus on 202 meetrit, laius 33 meetrit ning ta võtab korraga peale üle 3000 reisija. Laeval on kuus erinevat kajutiklassi, viis restorani, kaks baari ja ööklubi, ilusalong ja saun ning neli poodi. Alusel on kõrgeim jääklass 1A Super ning maksimumkiirus 21,5 sõlme. Laeva autotekk mahutab 932 liinimeetrit sõidukeid ja kaubaveoühikuid.
Silja Europa