Hiljuti kirjutas Lonely Planet regulatsioonidest Jaapani teemaparkides, mida võib olla üsnagi keeruline täita.

Jaapani peamised lõbustuspargid on olnud külastajatele suletud alates veebruarist, kuid üleüldiste piirangute leevenedes on hakatud neid järk-järgult avama. Väljatöötatud juhised, mis peaksid takistama viiruse levikut just nendes teemaparkides, võivad pealtnäha nõuda aga võimatut. Nimelt palutakse külastajatel tungivalt proovida mitte karjuda ega kiljuda, kui võetakse ette sõit Ameerika mägedel, karussellidel või sarnastel pargi atraktsioonidel. Selleks, et näidata, kuidas see võimalik on, valmistati isegi õpetlik video, kus kaks jaapanlast emotsioonitult Ameerika mägedel kihutavad. Videot on võimalik näha SIIN.

Külastajate õnneks on kasutusel ka lihtsamini täidetavad meetmed, nagu käte desinfitseerimine, kehatemperatuuri mõõtmine ja sotsiaalne distantseerumine. Kanda tuleks maske ning soovitatav on vestlused hoida nii lühidad, kui võimalik: kombinatsioon "naeratavatest silmadest" ning kehakeelest saab jaapanlastelt kindlasti heakskiidu.

Jaapan on lisaks suurtele teemaparkidele tuntud ka toidu, kultuuri ning inimeste hea tervise ja kõrge eluea poolest. Jaapanis elab ligi sada korda rohkem inimesi kui Eestis, pindalalt jääb see aga alla näiteks Rootsile.

Seoses COVID-19 tekitatud majanduskahjuga on ka Jaapan tulnud välja turistidele mõeldud paketiga, mis tõotab maksta kinni kuni pool sinu reisikuludest. Loe sellest lähemalt SIIT.

Lugesid just Hulkurplika päevikute 95. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel