Suvise reisi-, puhkuste- ja matkahooaja eel tuletame meelde, et tuntud Eesti reisikirjanikult ning rännumehelt Marko Kaldurilt ilmus äsja kaks uut Eestit tutvustavat reisijuhti "Avasta Ida-Virumaa" ja "Avasta Soomaa".

"Avasta Soomaa"
Soomaa, peaaegu Hiiumaa suurune maalahmakas Pärnu- ja Viljandimaa piiril, on Eesti üks omapärasemaid looduskaitsealasid. Soomaa kuulsad üleujutused ja viies aastaaeg, lõputud sood ja rabad, ürgsed metsaalad ning lammid ja luhad oma elustikuga meelitavad igal aastal ligi tuhandeid huvilisi. Lisaks terviklikule puutumata loodusele väärib tähelepanu Soomaa kultuuripärand, mis kohalike elanike ekstreemsete elutingimuste tõttu erineb suuresti muust Eestist.
http://www.apollo.ee/avasta-soomaa.html
https://www.rahvaraamat.ee/p/avasta-soomaa/763112/et?isbn=9789949279166

"Avasta Ida-Virumaa"
Ida-Virumaad nimetatakse kontrastide maakonnaks. Siin leidub nii eemaletõukavaid tööstusmaastikke kui ka hingematvalt kauneid loodusvaateid. Ajaloohuviline saab imetleda mõisaid, losse, linnuseid, kirikuid ja lahingupaiku, loodusesõber aga unikaalseid loodusobjekte: pankrannik kõrgete jugadega, Alutaguse ürgmetsad, Kurtna järvistu ja Peipsi rannaluited.
http://www.apollo.ee/avasta-ida-virumaa.html
https://www.rahvaraamat.ee/p/avasta-ida-virumaa/763111/et?isbn=9789949279180

Samuti ilmus käesoleval kevadel Marko Kalduri sulest raamat "Salapärane Eesti", kuhu on kirja pandud paljudelt inimestelt kuuldud kummalised ja seletamatud kogemused salapärastest ja müstilistest paikadest Eestis. Leida võib kõike: õudseid juhtumeid, vaimude ja haldjate vempe või hoopistükkis inimeste kätetööd. Arvukalt on lugusid nõukogude ajast, kui suur salastatus palju spekulatsioone ja kuulujutte sünnitas. Samuti on juttu viimaste aastakümnete jooksul Eestis juhtunud seletamatutest sündmustest, mis on jäänud mõttemeeli painama. Iga juhtumi juurde on kogutud ajaloolisi fakte, teaduslikke hüpoteese või infokildusid, mis aitavad lahti seletada mitme senini saladusse jäänud sündmuse põhjuseid.
http://www.apollo.ee/salaparane-eesti.html
http://www.rahvaraamat.ee/p/salapärane-eesti/748023/et?ean=9789949565252

Varasemalt on Marko Kaldurilt ilmunud lisaks seitse Eestimaad ja Eestis ringi reisimist tutvustavat raamatut (teiste seas ka üks lasteraamat):
"Rännates läbi Eestimaa" (2004)
"Avastades Eestimaad" (2005)
"Siin- ja sealpool maanteed: Piibe maantee" (2006)
"Salapärane Eesti 1" (2008)
"Reis ümber Eestimaa" (2008)
"Valge Tähekiire seiklused" (2013)
"Aasta ringi Eestis ringi" (2015)

Reisikirjaniku Marko Kalduri artiklid ja reisikirjad ilmusid aastaid regulaarselt ajalehtedes Äripäev ning Õhtuleht, samuti perioodiliselt enamikes suuremates Eesti meediaväljaannetes.
Temalt pärinevad ka populaarsete turismiteatmike "Reisi Eestis, "Puhkus Eestis", "Estonian Handbook" tekstid ning iganädalased reisisoovitused ja matkavihjed Facebookis Puhkus Eestis lehel.