Paljud hotellid pakuvad külalistele võimalust olla kauni looduse keskel, kuid Rootsi Lapimaal Haradsis asuv Treehotel laseb oma külastajatel sõna otseses mõttes loodusesse sulanduda. Hotelli numbritubadeks on kuus moodsas võtmes majakest, mis on tõstetud puude otsa. Maapinnast 4-6 meetri kõrgusele, sihvakate mändide külge kinnitatud majakestesse viivad kerged rippsillad ja nöörredelid. Igast puumajast avanevad lummavad vaated lõpututele metsadele üle uhke Lule jõe ning jõeoru.

Moodsa vormikeelega majakesed ei meenuta millegagi kokkuklopsitud puuonne tagahoovis, skandinaaviapäraselt väljapeetud ja šiki sisustusega inetrjöörid pakuvad äratundmisrõõmu pigem paadunud urbanistile. Vähemalt hetkeni, mil tuleb hommikul puu otsast alla ronida ning suunduda mööda metsarada saunamajja duši alla. Puumajakestes nimelt duširuume pole (öko-tualettruum koos veesäästliku valamuga on olemas), kuna keskkonnasõbraliku hotellina püütakse loodusesse sekkuda nii vähe kui võimalik. Majakeste kinnituskonstruktsioonid puid ei kahjusta ning kõik viimistlusmaterjalid on loodussõbralikud, kasutatakse hüdroelektrienergiat ning LED-valgustust.

Treehotel´i kontseptsioon on üles ehitatud maagilisele sidemele, mida põhjamaa inimene omab metsa ja puudega. Samamoodi kompavad looduse ja arhitektuuri seoseid puumajade tehnilised lahendused ja konstruktsioonid, vastuseid otsitakse näiteks küsimusele, kuidas kasutada kõrg-tehnoloogilisi materjale ja tooteid karmides loodustingimustes.
Hotellikompleksi põnevaim puude otsas olev majake kannab nime Mirrorcube (Peegelkuubik), mis sulandub tänu fassaadi katvatele peegelklaasidele täielikult ümbritsevasse loodusesse. Kummastav kamuflaaz-efekt muudab majakese salapäraseks pelgupaigaks kõrgete puude vahel. Peegelpind on kaetud inimsilmale nähtamatu ultraviolettvärviga, mis takistab linde lendamast vastu klaasi.
Loodusesse on võimalik „kaduda“ ööbides ka Linnupesa-nimelises majakeses. Kahe magamistoaga 17 m2 suurune majake näeb välja nagu nimigi ütleb hiiglaslik linnupesa; heleda laudisega interjöör on aga seevastu selge ja lakooniline.
Vastukaaluks orgaanilise vormiga Linnupesale sündis majake nimega UFO, mille ideeks on totaalselt looduskeskkonnale vastanduda. Ja mis võiks olla veidram kui metsa maandunud ufolaev?
Kokku on hotellikompleksi planeeritud 8-10 eriilmelist puumaja, lisaks hetkel olemasolevale kuulele majakesele kuulub hotelli juurde avar spaa- ja saunamaja ning kümblustünn värskes õhus.
Loodusega on tihedalt seotud iga paik ja tegevus hotellis ning lähikonnas. Ürgses paigas jagub nautimist nii suve- kui talvehooajaks: loodusmatkad läbi karge laane, saanisõidud kelgukoertega, suusatamine, kalapüük Lule jõel jne. Maitsenaudinguid pakub ehe põhjamaine köök ning kui veab, saab imetleda virmaliste vaatemängu põhjataevas. Kuid samas, miks mitte istuda lihtsalt oma puumajakese katuseterrassil, lasta pilgul puhata metsikul loodusel ning unistada elust uutes kõrgustes.