On kuulmatu, et piloot reisijaid täis lennukiga, mis juba on väravast lahkunud, tagasi pöörduks vaid selleks, et paar hilinenud reisijat peale võtta, kirjutab USA uudisteportaal FOX 10.

Aga just nii juhtus Phoenix'i perekonnaga, kel kahe lennu vahel oli aega vaid kümme minutit ning kes jõudsid väravasse hetk peale seda, kui Delta Airlines'il ennuk oli lahkunud – mis nende jaoks tähendas isa matustele mittejõudmist.

“Ma lihtsalt nutsin...Ma ei kujutanud ette, et võiksime lennust maha jääda ning me oleme väga, väga tänulikud pilootidele,” ütles
Nicole Wibel.

Perekond Short'il oli uskumatult palju ebaõnne lennul Phoenexist Tennessee'sse. Nad olid teel isa matustele, kes oli kaotanud võitluse vähiga. 90minutiline väljelennu hilinemine Sky Harbor'i lennujaamast tähendas seda, et neil oli järgmise lennuni Minneapolise lennujaamas aega vaid 10 minutit - ja see oli tol päeval viimane lend. Isa matused olid aga järgmisel hommikul.
“Oleks olnud väga kurb, kui me ei oleks saanud temaga hüvasti jätta,” ütles Wibel FOX 10- le. “Sellega oleks olnud väga raske toime tulla.”

Selleks ajaks, kui perekond Minneapolise lennujaamas väravasse jõudis, oli lennuk just parasjagu hakanud liikuma hoovõtu raja poole õhkutõusuks. Lennufirma töötajad ütlesid, et ei ole midagi teha – juhtimiskeskus ei lubaks neil tagasi pöörduda.

“Mu õed ja ema….nad istusid seal pisarais ja mina karjusin läbi klaasi ja siis, täiesti ootamatult, helises lennujaama töötaja telefon,” meenutas Rick Short.
Ta oli karjunud, nutnud ja vehkinud akna all kätega lootuses võita pilootide tähelepanu – ja selle ta ka sai.

Piloot ütles FOX 10-le, et sõnu polnud vajagi. Ta nägi pisaraid, kurbust ja masendust nende nägudel ja kui talle telefonis öeldi, et perekond on teel isa matustele, tegi piloot midagi täiesti ootamatut.
Ta pöördus tagasi väravasse, et nad lennuki peale võtta.
“See on väga harudlane...et keegi peatub ja teeb midagi nii lahket, maailmal on rohkem selliseid inimesi vaja,” ütles Short.
Lennufirma töötaja kinnitas, et see oli piloodi enda otsus tagasi pöörduda.
Perekond jõudis õigeks ajaks kohale, et sängitada oma isa mulda tema kodulinnas – see oli olnud mehe üks viimaseid soove.