Otsusta, et aeg on küps

Tihti võib unistuste reis edasi lükkuda just aja tõttu. Kogu aeg on tunne, et miskit tuleb ette ja küll hiljem jõuab. Tegelikkus on see, et tuleb lihtsalt hetkest kinni haarata ja minna, sest tegusal inimesel ei tule kunagi seda nii-öelda õiget aega. Kui koht on teada, tuleks korralik plaan paika panna ja sihikindlalt oma ajakavas selleks ruumi leida.

Pane kirja

Millal iganes tunned, et igav on, mõtle kohtadele, mida soovid külastada ja asjadele, mida soovid teha. Hea idee on võtta paber ja panna kirja kõik soovid. See aitab paremini läbi mõelda ja enese jaoks selgeks saada, millised soovid on tõelised ja millised on vaid juhuslikud mõtted. Kui soovid ja sihtkohad on paberil kirjas, muudab see edaspidi asja lihtsamaks. Näiteks järgmisel vabal hetkel võid internetist uurida sihtkoha kohta erinevat informatsiooni ja otsida põnevaid artikleid selle kohta, mida seal teha ja kuhu minna. Mida suuremaks muutub reisiplaan, seda tõenäolisemaks saab tegelik minek sihtkohta.

Räägi oma plaanidest teistele

Esiteks on see hea idee, sest tihtilugu on nii sõpradel kui ka sugulastel midagi lisada. Võib-olla mõni sõber on just sellel maal ja selles kohas käinud ja oskab jagada häid näpunäiteid. Samuti võib teistele oma mõtetest rääkimine muuta plaane suuremaks ja tõelisemaks, sest äkki soovib mõni lähedane kampa lüüa ja koos minna. See annab juurde julgust ja motivatsiooni. Lisaks on erinevaid veebilehekülgi, kust saab ammutada uut informatsiooni. Näiteks BucketList.org on lehekülg, kus inimesed jagavad oma mõtteid, innustavad teisi ja räägivad oma kogemustest. Kindlasti ei tohiks tõeliseid soove jätta vaid enda teada. Teistega suhtlemine aitab palju nende täitumisel kaasa.

Piiritle oma valikuid

Selleks, et reis reaalselt toimuks, tuleks paika panna täpsed kohad ja piirid. Kui unistuste reiside nimekirjas on näiteks 10 erinevat riiki, tuleks välja valida nendest kaks tükki, kuhu soovid kõige rohkem minna. Nende teistega võib hiljem tegeleda, kuid kahele peamisele keskendumine muudab plaanid reaalsemaks. Samuti on lihtsam keskenduda ja otsida informatsiooni, kui sihtkohti on valikus vähem. Kui hakata aga kokku panema plaani kümneks reisiks korraga, selgub ühtäkki, et tööhulk on meeletult suur. See võib aga omakorda motivatsiooni alandada.

Unistuste sihtkohta jõudmiseks loeb väga palju tahtejõud. Kui inimene tunneb, et tuleb informatsiooni leidmise ja plaani kokkupanemisega toime, suurendab see ka motivatsiooni reisile minekuks ja edasi liikumiseks. Kindlasti tasub teistesse unistuste sihtkohtadesse minna, kuid uut plaani võib pidama hakata siis, kui ühes kohas juba käidud on.

Reisi sujumise huvides tuleks sihtkoha kohta koguda võimalikult palju informatsiooni. Nii saab välja selgitada, millal on sobivaim aeg sinna minekuks. Samuti aitab see ette planeerida muud ajakava seoses töö ja kooliga. Kui minna soovitud riiki ebasobival ajal, võib unistuste reisist välja kukkuda hoopis ebameeldiv kogemus.

Võta aega

Selleks, et unistuste reis oleks sündmusterohke ja pakuks häid emotsioonide, tuleks selleks varuda piisavalt aega. Kui reisiks planeerida piisavalt kaua, saab seal kauem olla kui vaid paar päeva. Kui minna aga vaid paariks päevaks, kulgeb kogu reis meeletus tempos, sest vähese aja jooksul soovitakse läbi käia kõik peamised kohad. Seetõttu tuleks võtta aega, et saaks rahulikult kõik soovitud kohad ära külastada. Samuti võiks aega jääda niisama olemiseks ja melu nautimiseks.

Säästa raha

Unistuste reis on seda kahtlemata väärt. Selleks, et saaksid reisi nautida ja kõigest toredast osa võtta, tuleks raha säästa. Kui reisiplaan on paigas ja kulud suures piirdes teada, tuleks hakata raha säästma. Pane kõrvale kõik raha, mille kulutad näkside või otstarbetu kauba peale. Näiteks ära tee lisakulutusi riideid ostes, kui sul neid ilmtingimata vaja ei ole. Samuti pole mõtet raisata raha baarides joomisele. Niisiis mõtle iga kord oma unistuste reisile, kui hakkad midagi ebavajalikku soetama.

Allikas: SmarterTravel