Estraveli andmetel on juulis eestlaste poolt ülekaalukalt enimostetud sihtkohaks Kreeta saar. Nimelt on sellel kuul Estraveli kaudu Kreeta saarele pileti ostnud üle poole tuhande reisija. Saarele on lisatud lisareise, kuna kõik juulikuu reisid müüdi kiiresti välja.

Kreeta on Kreeka suurim saar ja välisturistide seas populaarne juba üle saja aasta. Lisaks ideaalsele kliimale ja sadadele randadele on seal ka maailmakuulsad antiikkultuuri pärandid, muuhulgas Minose ja Knossose tsivilisatsioonidest. Saarel on kaks rahvusvahelist lennujaama, Heraklion ja Chania. Eestist lendavad tšarterlennud otse Heraklioni. Estraveli spetsialistid Kristina Aasanurm ja Madlena Grintšak lendasid ise Kreetale, et sihtkohta kriisijärgses olukorras klientide jaoks inspekteerida. Nende tagasiside on järgmine:

  • Turistide eest kantakse väga hästi hoolt ja kohalikud on turistide üle tänulikud.
  • Kedagi kohapeal maske kandma ei sunnita, kuid paljud teevad seda vabatahtlikult.
  • Lennukis ja lennujaamas on maski kandmine kohustuslik.
  • Kreekasse saabudes peab ette näitama QR-koodi, mille saab peale registreerimisvormi täitmist internetis. See tuleb teha vähemalt 48 tundi enne lendu. Registreerimine on tasuta.
  • Lennujaamas võtab riiki sisenemise protsess aega umbes pool tundi.
  • COVID-testi tehakse Heraklioni lennujaamas valikuliselt.
  • Kuurortides on inimesi pigem vähe, kuna riikliku korralduse järgi tohivad hotellid olla täidetud max 65% kuni hooaja lõpuni.
  • Toitlustus on võrreldes varasemaga teisiti korraldatud: rootsi lauas ei saa sööki iseseisvalt võtta, vaid peab küsima töötajalt.
  • Transfeeril on iga inimese kohta 2 vaba istet.

Ka reisikorraldaja Novatours esindaja sõnul võeti Kreeta reiside taasavamine 1. juulil klientide poolt väga hästi vastu. Inimeste puhkuseemotsioonid sihtkohast on sama päikselised kui ilm Kreeta saarel. Seda vaatamata täiendavatele ohutusmeetmetele, mis lennujaamas, lennukis ja sihtkohas rakendatud on.

Lisaks plaanitud lendudele, müüs Novatours välja ka 18. ja 20. juulil toimunud lisalennud. Viimased kohad Kreeka populaarsele puhkusesaarele on jäänud alles veel ainult eelolevaks pühapäevaks ehk 26. juuli lisareisiks. Kiiremad jõuavad veel sel kuul soojale rannapuhkusele Vahemere äärde.

Kuna kodumaine suveilm on heitlik, siis tuntakse suurt huvi selle vastu, millised on arengud seoses piiride taasavamise, viiruse taandumise ja ohutusnõuetega sihtkohas. Eriti oodatakse klientide seas Türgi ja Bulgaaria avanemist, kuhu hetkel veel kehtivate reisipiirangute tõttu kahjuks ei pääse. Kuid seda, millal erinevad sihtkohad oma piirid avavad ja milline on nõudlus, näitab ainult aeg. Kiiremaid taastumisi nähakse hetkel seal, kus reisipiiranguid pole ehk Kreeka saartel — Rhodosel, Korful ja Kefallonias ning samuti näiteks Küprosel.

Juunis lisas Novatours enda valikusse uue tootena ka hotellipaketid Eesti, Läti ja Leedu populaarsematesse puhkepiirkondadesse. Puhkus Baltimaades on suurepärane valik neile, kes soovivad koos oma lähedastega sõita paaripäevasele või isegi nädalasele puhkusele, et tutvuda piirkonna kuurortide, hotellide, spaade, uute maitseelamuste ja kauni loodusega.

Reisijad teevad broneeringuid ka eelolevaks 2020-21 talvehooajaks, mis algab oktoobris ja samuti tehakse reisiplaane 2021. aasta suveks, mille hooaeg saab alguse järgmise aasta aprillis. Uute hooaegade puhul saavad kliendid kasutada varajase tellija soodustusi, mille tingimused on koroonajärgsel ajal oluliselt paindlikumad. Reisihuvilised saavad valida oma puhkuse suurimast hotellivalikust ning reisi sissemaksuks tuleb tasuda vaid 60 eurot. Paketiga saab kaasa reisiplaanide muutmise lisateenuse ning reisija vahetuse võimaluse, ilma lisakuludeta. Samas peaksid reisijad olema samuti valmis edaspidi oma reisiplaane paindlikult muutma.

Kogu maailma riigid ja turismisektor pingutavad selle nimel, et reisimine oleks taas võimalikult ohutu ning kõik kaitstud ja hoitud. Reisihuvilistele soovitame olla paindlik, heatujuline, mõistev ning tunda taas maailma avastamisest rõõmu. Enne reisi tasub teha kodutöö ja selgitada välja, kas sihtkohas on võimalik külastada soovitud paiku ja atraktsioone. Enne reisi tasuks kaaluda reisikindlustuse soetamist, millel on täiendatud Covid-kaitse ning sihtkohas tuleks täita ja austada täiendavad ohutusmeetmeid.