Miami on ka kultuurisündmuste poolest huvitav. Näiteks toimub 5.-8. detsembril maailmakuulus kunstisündmus Art Basel Miami, lisaks on linnas mitmeid maailmatasemel galeriisid ja muuseume, mille põhjal võib Miami pidada end ka kultuuripealinnaks. Hedonistlikud joogi- ja söögikohad tähendavad, et õhtune meelelahutus on ka käepärast. 

Siin on kolme Miami parima hotelli uksehoidjate soovitused külalistele, mida Miamis vaadata ja kuhu minna.

Oma teadmisi ja soovitusi jagasid

Pedro Alvarez, hotell Delano
Noel Lanza, hotell Ritz-Carlton South Beach
Maite Foriasky, hotell The Setai

Tere, olen siin esimest korda. Palun öelge mulle Miami kohta midagi sellist, mida inimesed tavaliselt ei tea.

Pedro: Miami Beachi Art Deco kvartal on esimene 20. sajandi piirkond, mille Ameerika rahvusregister lisas esimesena ajalooliste paikade nimekirja. See piirkond sisaldab 800 ajalooliselt olulist ehitist, enamus neist ehitati ajavahemikul 1923-1943.

Maite: Peale ehitamist värviti Miami Art Deco ehitised pastelsetes toonides, nii et need paistaksid mustvalgetel fotodel nagu erinevates halltoonides värvitud.

Millist vaatamisväärsust peaksin ma siin kindlasti vaatama minema?

Pedro: Vizcaya muuseumi ja aedu. See oli James Deeringu subtroopiline suvekodu 1910-ndatel, nüüd aga ilusasti restaureeritud muuseum koos aedadega.

Noel: Fairchildi troopilised aiad. Need leiate liikudes lõunasse mööda Old Cutleri maanteed. Need aiad on ka koduks paljudele maailmas haruldastele puudele ja lilledele.

Maite: Kuulus Wynwood Walls, mis asub Wynwoodi kunstikvartalis. Idee näidata tänavakunsti akendeta Wynwoodi laohoonete seintel pakkus välja Tony Goldman 2009. aastal.

Milline on kõige enamkülastatavam atraktsioon, mida soovitaksite pigem vältida?

Pedro: Ocean Drive õhtusel ajal. Liiklusummikud rikuvad hea tuju.

Noel: Bayside´i kvartal on täis tüüpilisi ketirestorane ja -poode. Kui tahad ilusat kohvitassi või T-särki, siis võib muidugi minna.

Maite: Igasugused ekskursioonid, mida müüakse tänavatel. Enamus neist on litsentseerimata giidide saatel, kellega ei pruugi saada positiivset ja heas mõttes meeldejäävat kogemust.

Milliseid kultuurisündmusi soovitate?

Pedro: Perez Art Museum Miami. See avatakse varsti ja tõotab tulla oluliseks atraktsioniks Miami kultuurielus.

Noel: The New World Symphony, Little Havana ja sealsed restoranid ning Kuuba mõjutustega kunstigaleriid. Little Haiti on samuti üks varjatud pärlitest.

Maite: Mulle endale meeldib Miami moodne arhitektuur; meie ehitised on nii paljude maailmas tuntud arhitektide ja disainerite käekirjaga, nagu näiteks 1111 Lincoln Roadil asuv garaaž, mille on projekteerinud Šveitsi arhitektid Herzog & de Meuron. Mulle meeldib ka Adrienne Arschti kunstikeskus, mille on projekteerinud kuulus Argentiina arhitekt Cesar Pelli.

Kuidas on kõige parem nautida Art Basel Miami Beachi?

Pedro: Kõige parem oleks hankida endale VIP Pass, et näha kõiki näituseid kiiresti ja mugavalt.

Noel: Tuleks koostada plaan, et kõik vajalik mahuks ära nelja päeva sisse.

Maite: Võta üks vaba päev Miami Beachi konverentsikeskuse külastamiseks, et nautida haruldaste kunstitööde kollektsiooni. See asub The Setai kaks kvartalit läänes, Miami Beachil. Pärast seda saab ka ringi uidata Miami Beachil, kust leiab suuri huvitavaid avalikku ruumi paigutatud kunstitaieseid.

Kust õnnestuks mul teha Miamist parimad pildid?

Pedro: Shore Club Penthouse. Vaate ookeanile on sealt unustamatu.

Noel: Seistes Rickenbackeri maanteel, mis on tegelikult sild Brickellist Key Biscayne´i. Kui pöörata pilk põhja suunas, näeb all-linna, Miami sadamat ja lõunaranda.

Maite: South Point Parkist Miami Beachini on võimalik näha rannahotelle, Atlandi ookeani, Fisheri saart, Miami sadamat ja päikeseloojangut Miami silueti taustal.

Tahaksin siin midagi täiesti uut proovida. Mida soovitate?

Pedro: Võiks külastada Evergladesi rahvusparki. Mitte igal pool ei saa näha päevitavaid alligaatoreid.

Noel: Wyndwood Wallsi Yogat, mis on uus Miamis.

Maite: Paljud ei seosta Miamit veiniistandustega, kuid minu lemmik-kogemus väljaspool tavapäraseid turistiradu on Schnebly Redlandi veiniistandus. Külalised saavad degusteerida veine, mis on mango, kookose ning guajaavi maitsemõjutustega. Kui eelistad õlut, siis neilt saab ka kohapeal pruulitud kookoseõlut.

Milline kõige glamuursem kogemus Miamis?

Pedro: Veeda päev Fisheri saarel või öö Delano Hotellis. On kindel, et kohtud paljude glamuursete inimestega.

Noel: Klassikalises ja luksuslikus Biltmore´i hotellis toimuv galaõhtu, millele järgneb järelpidu kokteilidega Swine´is Coral Gablesi kvartalis.

Maite: Premeeri end mõne veesõiduga Porsche kiirpaadil või luksusjahil koos massaaži, joogainstruktori ja privaatkokaga pardal.

Tahaksin osta mõne ebatavalise suveniiri - mida soovitate?

Pedro: Britto Galeriist leiab tõeliselt häid popkunstisuveniire. Ostke vihmavari, et meenutada Miami tujukat ilma.

Noel: Ostke guayabera, mis on ladina-Ameerikas populaarne riietusese.

Maite: Võiksite kaasa osta mõne unikaalse alligaatoritega seotud suveniiri Little Havana kvartalist.

Milline on praegu linna parim restoran?

Pedro: Zuma on tõeliselt maitsvate söökidega. See on moodne Jaapani restoran hotellis Epic.

Noel: Peale õhtusööki DiLidos võiks minna Ritz-Carltonisse lõunarannal, mis on ainukene ookeaniäärne restoran lõunaranna ääres. Ola on väga hea ladina köögiga söögikoht.

Maite: Soovitaksin Setai restorani, mis hiljuti avati uue vahemerelise köögikontseptsiooniga ja populaarset Setai Grilli.

Milline on Miami parim ööklubi?

Pedro: Story on uusim ööklubi linnas, kust leiab ka Miami parimad DJ´d.

Noel: LIV, mis asub Fontainebleaus, on üks parimatest ööklubidest USA-s. Avatud viis päeva nädalas. Maailma parimad DJ´d mängivad siin ja koht on avatud kuni kella viieni hommikul.

Maite: Sõltub sellest, millised ööklubid meeldivad rohkem. Kõige populaarsemad on Story ja LIV, mis on tuntud maailmakuulsate DJ-de poolest, kes seal üles astuvad. Näiteks Tiesto ja David Guetta. Kuid võib ka külastada intiimsemaid ööklubisid: SET ja Mynt Lounge on kuulsad oma püsivalt kohapeal töötavate DJ´de poolest.

Milline on Miami parim rand?

Pedro: Delano ning 17ndalt tänavalt algav ja 20nda tänavani ulatuv rannariba on mõlemad head ja ilusad.

Noel: Lõunarand. Liiv on valge, vesi läbipaistev ja rannarahvas ilus ning treenitud kehaga.

Maite: Miami Beach oli alguses mangroovivõsaga kaetud soo. Nüüd on see aga kümneid kilomeetreid pikk valge liivaga rand. Leidub ka palju ilusaid rannaparke, enamus randa aga on palistatud hotellidega. Lõunaranna hääletaksin ma kõige paremaks.

Milliseid kohalikke kombeid ja reegleid peaksin teadma ja järgima?

Pedro: Ära too klaaspudeleid randa.

Noel: Lõunarannas võib topless-päevitada. Seni, kuni see on seadusega lubatud, võib niimoodi Lõunarannal teha.

Maite: Rannareeglid on üsna lihtsad: keelatud on klaaspudelid, koerad, telkimine, söögitegemine, relvad ja lõhkeained. Rannavalve pigistab kalapüüdmise suhtes silma kinni, kuni see ei sega teisi rannasolijaid.