Toome teieni üheksa kindlat riiki iseloomustavat rooga, millest nii mõnigi on meie menüüsse juba üle tulnud.

Austria: Viini šnitsel on õhuke paneeritud vasikalihalõik, mida süüakse tavaliselt sidruni ja petersellikartuliga.


Hiina: xiaolongbao ehk pelmeen on täidetud tavaliselt liha ja leemega ning aurutatud bambusest valmistatud korvis.

Taani: øllebrød ehk õllesupp on valmistatud õlles leotatud leivast. Tihtipeale serveeritakse seda vahukoorega.

Inglismaa: veisepraad munast-piimast-jahust valmistatud soolase piruka ehk Yorkshire'i pudinguga.

Ungari: guljašš on rohke lihaga valmistatud supp. Mida paksem, seda parem. Teinekord süüakse seda ka nuudlitega.

Kasahstan: beshbarmak ehk "viis sõrme", kuna toda rahvustoitu süüakse ühe käega. See koosneb keedetud lihast ja nuudlitest, mida on korralikult maitsestatud sibula ja erinevate maitsetaimedega.

Mehhiko: "mutikaste" on valmistatud pea sajast koostisosast ning nõuab vaaritamiseks kannatust. Seda lisatakse näiteks kanale või anchiladale.

Norra: rakfisk ehk hapukala valmistamine on aeganõudev. Seda peab hapendama kaks-kolm kuud. Enmasti süüakse seda fileeviiludena koos leiva ja kartuliga.

Costa Rica: tamale ehk maisijahust valmitatud pannkook, milles on kas magus või soolane täidis. Pannkook keeratakse taimelehtedesse (näiteks banaanilehed) ning aurutatakse.