Üheksa toitu, mida tasub reisides katsetada
Toome teieni üheksa kindlat riiki iseloomustavat rooga, millest nii mõnigi on meie menüüsse juba üle tulnud.
Austria: Viini šnitsel on õhuke paneeritud vasikalihalõik, mida süüakse tavaliselt sidruni ja petersellikartuliga.
Hiina: xiaolongbao ehk pelmeen on täidetud tavaliselt liha ja leemega ning aurutatud bambusest valmistatud korvis.
Taani: øllebrød ehk õllesupp on valmistatud õlles leotatud leivast. Tihtipeale serveeritakse seda vahukoorega.
Inglismaa: veisepraad munast-piimast-jahust valmistatud soolase piruka ehk Yorkshire'i pudinguga.
Ungari: guljašš on rohke lihaga valmistatud supp. Mida paksem, seda parem. Teinekord süüakse seda ka nuudlitega.
Kasahstan: beshbarmak ehk "viis sõrme", kuna toda rahvustoitu süüakse ühe käega. See koosneb keedetud lihast ja nuudlitest, mida on korralikult maitsestatud sibula ja erinevate maitsetaimedega.
Mehhiko: "mutikaste" on valmistatud pea sajast koostisosast ning nõuab vaaritamiseks kannatust. Seda lisatakse näiteks kanale või anchiladale.
Norra: rakfisk ehk hapukala valmistamine on aeganõudev. Seda peab hapendama kaks-kolm kuud. Enmasti süüakse seda fileeviiludena koos leiva ja kartuliga.
Costa Rica: tamale ehk maisijahust valmitatud pannkook, milles on kas magus või soolane täidis. Pannkook keeratakse taimelehtedesse (näiteks banaanilehed) ning aurutatakse.