Esiteks - puhka Eestis!

Vaata üle sugulaste-tuttavate aadressid ja otsi välja need, kes elavad suvituspiirkonnas – näiteks mere ääres või paksude metsade-laiuvate põldude vahel ning põruta neile külla!

Peesita rannas

Kui sugulased-tuttavad on kõik linnavurled ning maale kuidagi ei pääse, mine randa! Päev rannas aitab rahakotirauad suletuna hoida, eriti, kui võtad kõik päevaks vajaliku ise kodust kaasa.

Joo ja söö odavalt ning tervislikult

Joogiks pudelisse kraanivesi ning söögiks kapsapea-porgandid! Kuna odavad aedviljad on endal kotiga kaasas, pole vaja rannapaviljonides einestada ja jäätist limpsida, seega säästad raha! Lisaks aedviljade ja marjade ostmisele on veelgi odavam need ise kasvatada, nii et hakka aga maad kaevama ja pane seemned mulda!

Säästa närve ning ühenda kasulik vajalikuga!

Kuna suvi on rannahooaeg ja igaüks meist tahab selleks puhuks kena välja näha ühenda kasulik vajalikuga – sõida bussi ja auto asemel rattaga. Kondimootorit kasutades säästad närve ja raha, kuna ei pea kõlkuma palavas bussis ega maksma ka meeletut kütuse hinda, lisaboonusena hoiad aga taljejoone kontrolli all.

Matka kaunil Eestimaal

Lisaks rattaga liiklemisele mine matkale! Ükskõik, kas lähed jalgsimatkale või põrutate sõpradega sadulas Eestimaad avastama, on see märksa odavam, kui turismibussis kõlkuda. Eelnevalt võid interneti abiga välja otsida ja printida kaardid ning märkida teele jäävad vaatamisväärsused ära, ning puhkus saabki tervislik, kultuurne ja huvitav.

Ööbi odavalt

Kuna suvel on soe ning sõnad matk ja telk käivad koos nagu sukk ja saabas, siis ööbi hostelite, turismitalude ja hotellida asemel telgis! Nii ei maksa sa majutus eest midagi, peale selle, kui leiad õige koha, kuhu oma telgivaiad maasse lüüa, võid veeta öö maagilise vaatega künkal või nautida imelist päikeseloojangut otse mererannal.

Šoppa hooajaväliselt

Tahad suveks uusi suspesid ja puhtjuhuslikult pole sa ka mingi moekuru, et vaja kanda just viimast röögatust ? Osta rannariided talvel – möödunud hooaegade kaup on hooajavälisel ajal ikka soodsamalt müügil (ka juba suve lõpus on rannariided allahinnatud). Lisaks külasta erinevaid sooduspäevi, mis kauplused korraldavad – kes otsib, see leiab!

Külasta tasuta näituseid ja kontserte

Tahad suvel linnakultuuri aga rahakotis oleks justkui auk ning näitustel ja kontsertidel käimiseks raha üle ei jää? Otsin interneti vahendusel või loe kohalikust lehest kuulutusi kus midagi toimub. Suve jooksul avatakse ja korraldatakse mitmeid üritusi, mille raames esinevad suhteliselt talutavad artistid. Ka leiad sa linnadest mitmeid näitusesaale, ja välinäitusi, kus sind piletiraha küsimisega ei tüüdata. Näiteks pealinnas on taoline galerii Harju tänava lõpus.

Puhkuseraha = vaba raha?

Ära võta puhkuserahasid välja enne puhkust. Oota ilusti palgapäev ära ja oled kenasti majanduslikult joone peal. Nõnda ei tule sul ka kiusatust seda laiaks lüüa ja seega jääb raha kenasti kontole alles.