Jacob Tomsky avaldatud saladused on järgmised.

1. Hotellid tõesti teenivad majutuse pealt

See, et hotellid on tegelikult kasumlikud, paneb paljusid imestama. Kuid tegelikult on ühe keskmise lääneriikide hotelli opereerimiskulud numbritoa kohta ligi 30-40 eurot ja kui hind on sellest kõrgem, on tegemist puhta kasumiga. Kui aga numbrituba maksab alla 30 dollari, hoitakse opereerimiskuludelt kokku ja see peaks Tomsky sõnul näha olema ka numbritoast: sel juhul kulutatakse puhastamise, puhastusvahendite, elektri, toateenindajate, minibaari täitjate, administraatorite ja kõigi teiste töötajate peale liiga vähe.

2. Võtad hotellis vaid ühe öö? Sind võidakse "jalutama" saata

Külastaja "jalutama" saatmine tähendab hotelližargoonis kliendi saatmist mõnda teise hotelli, kusjuures hotell ise maksab selle ööbimise kinni, kuna neil endil enam vabu kohti pole.

Vabu kohti pole aga sellepärast, et hotellid lasevad tube tavaliselt üle broneerida. Kuna 10 protsenti klientidest ei saabu hotelli lubatud ajal, tehaksegi ülebroneerimine arvestusega, et täituvus oleks 110%. Kui mitteilmujaid on normaalsel hulgal, nagu statistika ja kogemused näitavad, siis saab ju hotelli täiesti täis. Kui aga statistika mingil põhjusel alt veab, tuleb üle jäänud klient teise majutusasutusse saata. Ja saadetakse tavaliselt neid, kes ööbivad kõige lühemat aega.

Lisaks valitakse "jalutama" saadetav klient välja ka selle järgi, kui kallilt ta oma toa broneeris. Kui broneering on Interneti kaudu ja väga suure allahindlusega, siis hotelli jaoks kliendi "tähtsus" kahaneb ja võimalus mujale "jalutama" saada on suurem. Samuti saadetakse minema klient, kes on hotellis esimest korda. Siis pole nii kahju (võrreldes püsikliendiga), kui ta teinekord enam ei tulegi. Halvasti käituvad ja liiga nõudlikud kliendid toimetatakse samuti oma majast minema esimeses järjekorras.

3. Alati võidavad nutikad kaebajad

Kuigi vastuvõtulaud ei pruugi olla vastutav kõigi probleemide eest, aitab alati nende käest küsimine, kas selle probleemi lahendamiseks peaks pöörduma hotelli mänedžeri või toateeninduse poole. Selliste küsimuste peale proovib vastuvõtulaud alati ise lahenduse leida. Küsida tasub ka probleemilahendaja nime - see paneb hotellitöötaja tõsisemalt tegutsema ja isiklikku vastutust tundma.

4. Patja saab ka kergemini püüri sisse

Eksivad need, kes arvavad, et voodit tehakse hotellis sama hellalt ja hoolivalt kui kodus. Isegi töövõtted pole samad. Näiteks padi lüüakse padjapüüri sisse parajalt tugeva karatelöögiga, nii et see voldib end kokku ja mahub ära. Toateenindusel pole aega ega huvi voodiriietega pikalt jännata ja hellitada, kui järjest tuleb padjapüüride sisse toppida näiteks 50 patja.

5. Nii tehakse toa peeglid plekituks ja läikivaks

Selleks, et hotellis vannitoapeeglid nii läikivaks ja plekituks saada, küüritakse neid mitte klaasipuhastusvahendi, vaid mööblivahaga. Seda ei maksaks siiski kodus proovida - aja jooksul koguneb peeglile kiht, mida on raske eemaldada.

Teine räpasevõitu saladus on joogiklaaside säravaks saamine - selleks kasutatakse Jacob Tomsky sõnul näiteks sidrunilõhnalist mööbli ja muude pindade puhastajat-poleerijat. Vähemalt ta ise sattus kord sellise tegevuse peale. Seega kui klaasist vett juues on juures ka kerge sidruni järelmaitse, siis teab, millega tegu.

6. Ära kunagi maksa minibaari eest

Enamus inimesi ei tee seda niigi, sest nad on minibaarist eemale peletatud kõrgete hindadega. Kuid isegi minibaari kasutades on selle hinnad hotelliarve juures kõige rohkem vaieldavad.

7. Interneti teel broneerijad saavad kõige kehvemad ruumid

See võib tunduda ebaõiglasena, aga hotelli jaoks on Interneti teel tehtud broneeringud kõige vähema kattega ja pealegi broneerivad enamus inimesi öömaja veebist mitte kvaliteedi, vaid hinna järgi. Seega saavadki nad mitte kõige kvaliteetsema, vaid hinnale kõige paremini vastava toa.

8. Uksehoidja tahab ka tööd teha

Kõige vähem tahavad uksehoidjad kuulda lauset "Aitäh, ma saan ise hakkama". See on nende jaoks kõige ohtlikum lause üldse. Alates ajast, kui reisikohvritele leiutati rattad, on uksehoidja töö muutunud aina tähtsusetumaks, ühel hetkel võib nende töötajate arv veelgi väheneda ja hotell koondab järjekordsed uksehoidjad, kes ei saa enam kuidagi kasulikud olla.

Seega tassiks uksehoidja heameelega teie kohvreid, kui vaid lastaks ning see säilitaks lõpuks ka tema tähtsuse ja pere sissetuleku.

9. Kindel viis parema toa saamiseks on selline

Üks suurimaid valesid, mida vastuvõtulauas kuuleb, on see, et meil on kõik toad ühesugused.

See on jama. Muidugi on toad erinevad - erinevas seisus, erineva vaatega, erineva suuruse ja asukohaga. Mõni on nurgatuba, mõni suurema rõduga, mõni suurema ekraaniga, mõni suurema vanniga. Alati on mõned toad paremad kui teised.

Vahest saab väikese jootraha eest parema toa. Mõnikord antakse aga parim tuba, kui leiad pakutust mõne olulise vea. Kuid lisaks paremale toale võib nii välja kaubelda ka võimaluse lubatust hiljem välja registreeruda, saada tasuta minibaari kasutusõigus, prii toateeninduse vms. Personalile on erijuhtudeks antud õigus paigutada klient ümber paremasse tuppa. Seega peab klient andma põhjuse, et seda tehtaks.