Kodumajutus, mis varem oli pigem madala eelarvega reisijate valik, on tänu Airbnb turule tulemisega läinud massidesse. OneFineStay.com on astunud sammu lähemale ka luksuse ihalejatele, kes muidu 5* hotellides peatusid. See lehekülg vahendab kodusid, milles elades ei tunne te ennast mitte lihtsalt nagu kohalik, vaid nagu väga rikas kohalik.

Kohalike toiduelamuste saamine ei tähenda juba aastal 2015 enam laua broneerimist mõnes linna kallimas restoranis, mis kasutab “kohalikku toorainet” ja pakub selle paiga “modernset kööki”. Veel vähem tähendab see seda järgmisel või ülejärgmisel aastal. Kohalike kombel süüa saab ikkagi mõne kohaliku juures kodus. Lehekülg EatWith.com koondab isehakanud gurmeekokki juba peaaegu igas riigis siin planeedil – ja nende vahendatavate kodurestoranide nimekiri kasvab pikemaks iga päevaga.

Kohalikega tutvumine ja jutuajamine on igati tavapärane tegevus, kuid olgem ausad – kui hästi teie äsja baarist leitud tuttav tegelikult teab kohalikku disainimaailma, mõistab bossa novat, on meisterlik keraamik või saab teid sisse smuugeldada Sydney ooperimajja lava taha. Küll aga saab seda teha reisikorraldaja Black Tomato, mis ise nimetab ennast luksuslike seiklusreiside korraldajaks. Black Tomato töötajad viivad huvilised kokku kohalike staaridega ning oskavad uksi avada sinna, kuhu tavaline turist – ja vahel isegi mitte kohalik – niisama lihtsalt ei pääse.

Ka selliste kodude omanikud on valmis neid välja üürima - mõistagi vastava tasu eest.