New Yorgist pärit Edward Winders ja Barbara Moller (mõlemad 76-aastased) peatusid nimelt 15. novembrist alates Mehhiko keskosas asuvas San Miguel de Allende`s. Paar üüris seal ühte korterit, mille nad leidsid Airbnb keskkonnast, vahendab välismeedia.

Kuna paarist polnud paar päeva midagi kuulda olnud, läks korteri omanik neid 24. novembril kontrollima. Ta leidis aga eest kaks surnukeha.

Võimude sõnul suri paar tõenäoliselt süsinikmonooksiidi ehk vingugaasi mürgitusse. Kuigi uurimine veel käib, kahtlustatakse, et korteris asuv küttekeha hakkas lekkima. Korteris puudus ka vingugaasiandur.

Niigi tragöödilisele loole annab aga ka veel värvi tõik, et vanapaari lastel, Ericul ja Jenniferil on keelebarjääri ja liigse bürokraatia tõttu raske saada kätte vanemate surnukehi.

Ka kehtib San Miguelis seadus, et kui surnukehasid ei tunnistata 48 tunni jooksul peale nende leidmist omaks, siis maetakse nad ühishauda. Eric ja Jennifer kardavadki nüüd, et segaste asjaolude tõttu võib see juhtuda, rääkisid nad kohalikule meediale.

Seni, kuni lapsed püüavad aga oma vanemate surnukehi koju tuua, on paljud inimesed annetanud neile juba raha ja pakkunud selleks protsessiks abi.

USA haiguste kontrolli keskuse andmetel sureb seal gaaside sissehingamise tõttu igal aastal ligikaudu 5600 inimest.