Türgi tundub messil olevat vaieldamatu liider peale Egiptuse tahaplaanile tõmbumist, järgneb Bulgaaria, aga millised on järgmised, kas Kreeta või Kreeka või mõni muu päikeseline riik, seda on juba keerulisem kindlaks teha.

Go Travel avaldas oma esiviisiku, mida neilt kõige enam küsiti:

1. Türgi
2. Bulgaaria
3. Kreeta
4. Egiptus
5. Maroko

Odavaim seitsmepäevane Bulgaaria-reis maksab neil alates 345 eurost, odavaim Türgi reis alates 369 eurost.

Baltimaade suurimal reisibürool Estravelil on samuti hästi läinud päikesereiside müük, lisaks ka lennupiletid, millele sai messi ajal soodustusi teha.

“Kui 2013. aasta reisimessil oli soodushinnaga lennupiletite saadavus piiratud ja enim eelistati päikesereise, siis tänavu on kõige enam sooduspakkumisi just lennupiletitele, aga ka pakettreiside hinnad on messil tavapärasest soodsamad,” ütles Estraveli turundus- ja kommunikatsioonidirektor Janika Ritson.

Estraveli reiside valikus on populaarseimad Estonian Airi ja Finnairi lendude ning Novatoursi päikesereiside eripakkumised. Lennureiside sihtkohtadest on enimmüüdud Prantsusmaa, Venemaa ja Suurbritannia lennud. Suuremat huvi tuntakse ka Estonia Airi suveks avatava Berliini liini lennupiletite vastu.

Päikesereiside populaarseimaks sihtkohaks on ülekaalukalt Türgi, kuhu on saada suur valik erinevaid väljumiskuupäevi ja hotelle. Järgnevad Kreeka ja Bulgaaria.

Sihtkohtade populaarsus paistab olevat üsna otseselt seotud ka allahindluste suurusega. Novatoursi pakkumistest leiab kõige suurema soodustuse - kuni 50 protsenti samuti Türgi, Bulgaaria ja Kreeta reisidele.

Reisikorraldaja Go Adventure pakkus odavaimat Bulgaaria-reisi messisoodustusega 219 euro eest ning Türgisse alates 259 eurost. Ka Egiptusse minejad said pakettreisi alla 300 euroga kätte.

Eksootilisematest sihtkohtadest on messil esimest korda esindatud Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid. Kaugeimate sihtkohtade esindajatest on messil väljas Jaapan, Austraalia ja Lõuna-Aafrika.

Turismimess Tourest 2014 kestab Eesti Näituste messikeskuses kuni pühapäeva õhtuni.

Vaata galeriid Touresti teisest päevast: