6. osa

Uus päev: Saksamaa, Tönisberg

Pole just kasudega kaubeldud, kui mõtlen, mis nädalaga on muutunud. Hommikusest merekohinast on saanud kaubikute võistukäivitamine, pärastlõunasest lohesurfist aga põiklemine rekade vahel. Rääkimata sellest, millise kliima osaliseks saad, kui paralleeli kaupa ekvaatorist põhja poole trügid… Kuid mis sest enam, kodu juba paistab.

Lapsed harrastavad aktiivselt lõugamisharjutusi, kohati isegi äärmise püüdlikkusega. Tunnen uhkust, reguleerin salongiraadio helitugevust paari detsibelli võrra valjemaks ja asetan pliidile panni. Omlett sibula, paprika ja hispaania delikatessvorstiga valmib mängleva kergusega…

Siinkohal vajab lahti õiendamist üks lubamatu möödalask — nimelt öösel, kui tunniseier number neljale osutas, tuletas kütteseade valusalt meelde butaani ja propaani molekulide iseärasused… Lühidalt, ühed on talvelembesed, teised aga lendleksid pigem suvel. Kuna meie gaas on pärit Hispaaniast, kus kasutatakse peaasjalikult butaani, siis -2 kraadi juures ei kipu tema molekulid balloonist enam välja lendama. Öise välkauditi järel tehtud analüüs vajas kiiret lahendust. Varupadrunina olin sunnitud kohapeal välja töötama insener-tehnilise lahenduse, mis temperatuuri molekulidele taas apetiitseks muudaks… Kott kuuma veega regulaatori ja ballooni vahele oli piisav meede. Öösel toimis, vast toimib ka täna!

Navigatsioonirakenduse aritmeetika Sassnitzi asukoha reetmiseks kestab mõne sekundi. Saanud teada, et tuleb liikuda 710 km lääne suunal, päästan seisupiduri ja Peep hakkab liikuma. Prantsusmaa igavad pikad teed on asendunud Saksamaa analoogidega. Tuulelt energiat nõudvate tuulikute labad pöörlevad täna erilise laiskusega. Peep aga lõhub — selle üle rõõmustades, maanteed mööda edasi nagu loom —, ainult et poole väiksema januga…

Teeme peatuse täiesti suvalises väikelinnas, mille nime ei vaadanud… Käime poes, täidame Peebu vöövahe ja katame ka endile laua. Saksamaale ei ole ülemaailmne moeröögatus — kanda maski —, kuskilt otsast jõudnud, samuti ei tunneta, et liikumine oleks piiratud… Delfi Ülikooli viroloogia osakonna dotsent ütleks, et tegemist on Euroopa keskmes asuva koroonainkubaatoriga… Pikalt ei hakanud viiruste sortimendis sobrama ja hakkasime liikuma. Veel enne teele jõudmist soovis üks kohalik ühiskonnaliige panna meile südamele, et Saksamaal praegu ringi reisimine ei ole lubatud… võtame arvesse ja lahkume! Jäi sisse kuidagi tunne, justkui oleksime tulnud nende isiklikku viirust sisse vehkima.

Elektronpostkasti oli saabunud Tallink Cargolt ka vastus hinnasegaduse päringule, mis selgitas, et matkaautodele siiski ei rakendu valitsuse heldus ning hind jääb 400+ eurot… võtame teatavaks! Vastav täpsustus on abiks kõigile automatkajatele, kes valimiskasti ees segadust tunnevad… Panen teele ka e-kirja välisministeeriumile piiridel toimuvast, et sabas sörkijatel oleks rohkem teavet!

Niisiis, 486 km Saksamaa maanteid on mõõdetud, aeg katta õhtulaud ja oodata öist äratust gaasimolekulidelt! Head ööd!

JÄTKUB…

Jaga
Kommentaarid