Pakume teile nimekirja taskukohastest, kuid samas luksuslikest sihtkohtadest, mis sisaldavad tähesäras õhtusööke, lossides ööbimist ja VIP-idele osutatavat kohtlemist.

Termid Reykjavíkis, Island

Libistada end looduse poolt soojendatud vette on klassikaline Islandi kogemus. Enimtuntud seesugune veekogu on Sinine Laguun Reykjavíki lähedal, kuid sarnase elamuse saab kätte ka ilma piletit ostmata. Suundu selle asemel hoopis Nauthólsvíki, kus sind ootab valge liivariba ja sooja mereveega bassein koos paari kümblustünniga. Sissepääs sellesse paradiisi on suvel tasuta, talvel maksab pilet 500 islandi krooni. Võrdluseks: kõige odavama paketi eest Sinises Laguunis tuleb välja käia 5400 krooni.

Foto: Shutterstock.com


Mine hooajaväliselt. Jah, oled ju kuulnud virinat, et madalamad hinnad, kuid halvem ilm ja räbalamad vaated. Aga Ida-Aafrika kohta see aga ei kehti. Vihmaperioodil pakub safari hoopis enamat kui pelgalt kokkuhoitud raha ja vähem rahvast. Märtsist juunini ja oktoobrist detsembrini on päikeseloojangud lummavad ning paljud loomad kasvatavad järeltulijaid - suurepärased põhjused trotsimaks vihma, mis tegelikult on pigem tibutamine kui padukas. Kokkuhoid võib ulatuda kuni 40%-ni isegi siis, kui elad laagris, rendid auto või tellid giidiga tuuri.

Foto: Shutterstock.com

Kui teie kõht januneb ülemaailmselt tunnustatud köögi järele, suunduge restorani Tim Ho Wan. Dim Sumi armastajad on maailma odavaima Michelini tärnidega pärjatud restorani grillitud sealiha pallikeste ja kuldsete praekaalikakookide eest valmis vaat et surema. Uudiseks on see, et peakokk Mak Kwai Pui on avanud harurestoranid ka Singapuris, Sydneys ja Melbourne'is.

Foto: Shutterstock.com

Kvaliteetsed parfüümid pole odavad ning spetsiaalselt teie jaoks kokku segatud lõhnad on veelgi kallimad. Kuid see pole nii, kui suundute Prantsuse Rivierasse. Juba sajandeid tagasi muutsid rikkalik õitemeri ja Vahemere päike Grasse linnakese parfüümivalmistajate pealinnaks. Tänapäeval on turistid taibanud, et ostes parfüümi otse algallikast, on selle hind palju odavam, ning parfüüme valmistavas töötoas võib lasta endale mõistliku hinnaga ka päris oma lõhna valmistada.

Foto: Shutterstock.com

Sa ei pea rahuldama oma janu kuningliku elu järele Reini jõe oru lossides. Suurepäraseid kindlusi on Saksamaal külluses. Isegi õhukese rahakotiga reisisell saab endale lubada majutuse Burg Stahleckis. Tegemist on väga hea tehinguga: 12. sajandist pärit kindlus on näinud ohtralt lahinguid, piiramisrõngaid ja omanikuvahetusi. Burg Stahleck, mis mingil perioodil oli kasutusel sõjaväehaiglana, on oma väravaid külastajatele lahti hoidnud juba aastakümneid, ja seda ilma neid paljaks koorimata.

Foto: Shutterstock.com

Selle asemel, et ikka ja jälle maksta vana hea džinni ja tooniku eest, võiksite proovida midagi hoopis muud - pühendunud kokteilivalmistajate poolt spetsiaalselt teie tujule ja maitsele valmistatud jooki. Maksa sissepääsu eest ja telli vahvein, mille pudel on juba parajalt tolmune ning "alkeemikud" segavad veinist, siirupist, soolast ja ürtidest kokku ainulaadse, teie tolle hetke meeleoluga sobiva joogi.

VIPina ilma rahata Las Vegasesse? Igasugused maksud, piletid ja muu - kõik see nõuab päris suurt patakat raha. Kuid Free Vegas Club passiga saad VIPina klubidesse sisse ka siis, kui seisad klubi ukselävel ilma särgita. Mõned muidu üsna kalli sissepääsuga klubid lasevad sel moel sisse nii mehi kui naisi, viimased võivad lisaks saada isegi prii joogi.

Foto: Shutterstock.com

Rahakotisõbralik spaa Marokos Fezis

Nahka ja lihaseid ei hellitata kusagil paremini kui Marokos. Ja selle eest küsitakse reeglina ka päris palju raha. Kuid kui lähete kohtadesse, kus käivad kohalikud, võite sadade dirhamite asemel kulutada võib-olla ainult 20. Varustage end käterätiku, seebi, mõningase hulga peenraha ning nahka kooriva rätikukesega. Käige vahelduvalt erineva temperatuuriga ruumides ja loputage rikkalikult. Ostke teenindaja käest mõne dirhami eest oliivõliseep ja teie nahk saab kuningliku hoolitsuse osaliseks.

Foto: Shutterstock.com