Geilo, Norra

Hallingdali orus, Oslost kirde suunas asub Norra vanim suusakeskus. Sõita saab sinna rongiga või bussiga Bergeni või Oslo lennujaamast.

Rajad on vaiksed ja suusatajaid vähe.

Suusakool, mis on hea koht õppimiseks, on pälvinud mitmeid tunnustusi. Kõik instruktorid räägivad head inglise keelt.

Lastele meeldivad suusarajavälised atraktsioonid – alates hoburakendiga saanisõidust ja jääaugust kala püüdmisest kuni puude otsas ronimiseni.

Engelberg, Šveits

Lucerni järvele lähim suusakeskus, 1 tunni ja 20 minuti kaugusel Zürichi lennujaamast.

Üks esimesi Alpides asuvaid keskusi, kus tuleb maha värske lumi - ja ka üks viimaseid, kus lumi sulab. Seega on tingimused head. Seal on nii liustik kui kaks maailmaklassi kuuluvat tallamata rada – Laub ja Galtiburg.

82 km hooldatud radu ja 25 tõstukit.

Suusakooli instruktorid on rajal, valmis nõuandeid ja abi pakkuma. Soovijatele tehakse ka sõidutehnika videoanalüüs.

Sölden, Austria

Väga erinev naabruses asuvast väikesemast ja vaiksemast Obergurglist. Rahvarohke peatänav on ääristatud baaride, restoranide ja kauplustega. Kaks liustiku kindlustavad peaaegu alati lume ning vaated on imelised.

Linnakeses on pea 40 söögikohta, lisaks veel 30 mäel, kuid staar on nende kõikide hulgas klaasist ja terasest ehitatud Ice Q, mida saab näha tänavu esilinastunud Bondi-filmis „Spectre“. After-skiid saab pidada mäel asuvas Obstlerhüttes ning viies ööklubis.

Vemdalen, Rootsi
Üks väiksematest mäesuusakeskustest Rootsis, kuid hea sellegipoolest. Lumi sajab maha varakult, rajad avatakse juba oktoobris. Neli suusapiirkonda: Björnrike, Klövsjö, Storhogna ja Vemdalsskalet. Väga ilus loodus.

Asub Kesk-Rootsis, 120 kaugusel Östersundist ja 160 kilomeetri kaugusel Årest.

53 laskumist, 4 lasteala, 30 suusalifti, 52 km murdmaasuusaradu.

Tärnaby-Hemavan, Rootsi
See on midagi, mis sobib seiklushimulistele ja nooremale generatsioonile paremini kui teised Rootsi suusakeskused. Parimad after-skid Skandinaavias.

Asub Põhja-Rootsis 150 km kaugusel Storumanist ja 120 kaugusel Ranast (Norra).

Rajad kõikidele tasemetele, lumelauarajad, koerarakendisõit, lumesaanisafari, after-ski ja ööelu.