Yuma, Arizona, Ameerika Ühendriigid

Yumas saab aastas keskmiselt 4015 tundi päikest näha. Suvekuudel võib seal õhutemperatuur isegi üle 38°C tõusta. Yuma lähedal asuvad Kofa mäed ja looduskaitseala, mida nii kohalikud kui ka turistid avastada saavad. Linna on tuntud tänu peaaegu aastaringsele ilusale ilmale.

Phoenix, Arizona, Ameerika Ühendriigid

Nimekirja on jõudnud teinegi Arizonas asuv linn. Nimelt saab Phoenixis päikest keskmiselt 3872 tundi aastas näha. Sarnaselt Yumale võib seal suvel õhutemperatuur mõnel päeval üle 38°C tõusta. Linna asukoht Sonorani kõrbes pakub unikaalset lähistroopilist kliimat. See tähendab seda, et seal on väga pikad ja kuumad suved ning soojad ja lühikesed talved.

Assuan, Egiptus

Ka Assuan ei jää eelnevatest linnadest väga maha. Seal saab päikest näha aastas keskmiselt 3863 tundi. Tegu on väga vaoshoitud õhkkonnaga linnaga. Teiste Egiptuse linnadega võrreldes pole Assuan eriline turistimagnet. Assuani reisi planeerides tuleb meeles pidada, et suure osa aastast on seal väga palav. Suvi kestab seal märtsist novembrini ning päevane õhutemperatuur võib tõusta üle 38°C.

Las Vegas, Nevada, Ameerika Ühendriigid

Las Vegas on pigem tuntud oma kasiinode ja kireva ööelu poolest. Tegu on tegelikult väga päikselise linnaga. Nimelt näeb seal aastas keskmiselt 3825 tundi päikest. Meelelahutus pealinn asub Mohave kõrbes ning paljud kutsuvad linna hoopiski oaasiks. Seal on kuum ja kuiv lähistroopiline kliima ja õhutemperatuur võib tihti 38°C ületada. Õnneks leiab jahutust erinevatest basseinidega puhkekeskustest.

Dongola, Sudaan

Viienda koha sai endale Dongola. Linn, mis asub Niiluse jõe kaldal pole turistide seas väga populaarne. Kuumim suvekuu on seal juuni, kus õhutemperatuur võib tõusta isegi üle 43°C. Varudes piisavalt vett ja õige paari päikeseprille, on see linn kindlasti avastamist väärt.

Allikas: thediscoverer.com