Euroopa linnad on väga erinevast hinnaklassist, turistide jaoks leidub nii võrdlemisi soodsaid kui ka üüratult kalleid sihtkohti. Euroopa seljakotireisijate indeksi abil on selgitatud välja kõige rahakotisõbralikumad Euroopa linnad ning eeldatav reisikulu nendes sihtkohtades.

Indeksi koostamisel on iga linna puhul arvesse võetud ühe öö hind kõige odavamas, aga hea hinnanguga ja heas asukohas asuvas hostelis, kaks sõitu ühistranspordiga päeva jooksul, üks tasuline turistiatraktsioon päevas, kolm soodsat einet ja meelelahutuse fond, millesse kuulub kolm õlut, kohviku külastus või mõni väiksem kontsert.

Noolega paremale liikudes saad teada, millised linnad on Euroopa kõige odavamad — nendesse tasub kindlasti reisida! Saad teada ka seda, et üks neist linnadest on meile ikka väga lähedal.

NB. Enne reisi uuri Välisministeeriumi lehelt riiki sisenemise tingimuste kohta.

Fotod: Pixabay



Kiiev on alati olnud võrdlemisi odav sihtkoht võrreldes ülejäänud Euroopaga, kuid nüüd võtnud lausa esikoha. Mõne aasta tagused pealinnas aset leidnud sündmusedki on rahunenud, kuid turistide horde pole siiski tänavatel näha, seega võib linnas näha pigem reaalset kohalikku elu. Ukrainas kehtib kohalik rahaühik, milleks on Ukraina grivna, ning päevarahaks võiks seal arvestada umbes 23 eurot, millest kõige kulukam osa on söömine.





Serbia pealinn on üks Balkani linnadest, mis ei ole siiani leidnud teed turistide südameisse. Belgradist ei leia suurt hulka n-ö turistidele kohustuslikke vaatamisväärsusi, kuid kesklinn on väga elav ja lõbusa ööeluga. Belgrad tundub esialgu võõras ja tundmatu, kuid peidab endas tegelikult palju rohkemat kui arvata oskaks. Serbias on käibel euro ning päevarahana võib turist arvestada umbes 24 euroga, millest kõige suurema osa võtab taas söömine.




Rumeenia pealinn ei ole ilmselt riigi kõige ilusam linn — vanalinna küll kiidetakse ja leidub palju avastamisväärset, kuid ülejäänud osa linnast ei ole turistidele kuigi ligitõmbav. Õnneks on linna külastamine piisavalt soodne, mis kompenseerib kindlasti linna vaatamisväärsuste vähesuse. Riigis kehtib rahaühikuna Rumeenia leu ning päevarahaks peaks turist arvestama umbes 24 eurot, millest suurema osa moodustab ikka söömine.




Bulgaaria pealinn on kindlasti üks rahakotisõbralikumaid Euroopa pealinnu. Linnas ei ole küll suurt hulka kohustuslikke vaatamisväärsusi, kuid selle asemel võib eest leida väga hubase ja turistisõbraliku linna. Peaaegu kõike saab soodsalt, välja arvatud lennupileteid teistest suurematest linnadest ning ka hostelid on viimasel ajal oma hindu veidi tõstnud. Riigis on käibel Bulgaaria leev ning päevarahana peaks arvestama umbes 27 euroga. Sel korral on kõike suuremaks kuluallikaks majutus, kuid tihti sisaldab see juba ka hommikusööki.





Ungari pealinn on kindlasti külastamistväärt paik ning hoides eemale jõeäärsetest turiste pungil kohtadest, ei pea reisi eest liiga palju maksma. Linnas on palju losse ja kirikuid ning leidub ka turistidele sobivaid spaasid. Parema hinnaga hotelle võib leida kesklinnast veidi kaugemalt. Ungaris kehtib Ungari forint ja päevarahana peaks arvestama umbes 28 euroga, millest suure osa võtab ära taas söömine.





Järgmine Balkani linn, mis on meelde jäänud minevikus toimunud sündmuste tõttu ja praegugi ei ole turistide lemmikkohaks. Mägede vahele peidetud linn tundub kauge, kuid kohalejõudes rabab selle ilu turistid jalust. Islamiusuline vanalinn mõjub modernse kesklinna kõrval huvitavalt ja sõbralikult. Sarajevo on kui peidetud pärl, mida ei ole kerge leida. Riigis kehtib kohalik rahaühik ning päevarahaks peaks arvestama umbes 29 eurot ja kõige kulukam on ikka söömas käimine.




Horvaatia on pigem tuntud oma kuurortlinnade poolest ning sisemaal asuv pealinn jääb turistide jaoks rohkem teel tehtavaks lühikeseks peatuspaigaks. Zagreb on võrdlemisi odav sihtkoht võrreldes teiste Euroopa linnade ja eriti naaberriigi Itaaliaga, kuid siiski avastamist vääriv peatuspaik teel kuurortlinna või lähedal asuvasse Plitvice rahvusparki. Riigis on käibel kohalik rahaühik Horvaatia kuna ning päevarahana peaks arvestama umbes 30 euroga.